• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pljušte" ostavke u Fabrici vagona

Direktor Fabrike vagona iz Kraljeva Zoran Bogdanović, i još četvorica izvršnih direktora koji su činili menadžment ove kraljevačke fabrike podneli su ostavke.

Radnici ove kraljevačke fabrike su u štrajku već osam meseci zbog neisplaćenih zarada.

U Fabrici vagona danas se okupilo oko 300 radnika, jer je bio najavljen sastanak Nadzornog odbora na kojem je trebalo da se raspravlja o daljoj sudbini nekadašnjeg kraljevačkog giganta, ali je sastanak počeo ostavkama kompletnog menadžmenta, zajedno sa direktorom Bogdanovićem.

Predsednik Sstrajkačkog odbora Fabrike vagona, Nenad Terzić, rekao je Tanjugu da su se radnici okupili u fabrici jer su dobili nezvanične informacije, da bi Fabrika vagona mogla da ode u stečaj.

"Dobili smo jednu takvu informaciju, i spontano se okupilo više od 300 radnika. Međutim, na sednici su svi direktori podneli ostavke. Zastupnica kapitala u ponedeljak ide na sastanak u ministarstvo privrede. Mi smo predložili da ona preuzme vođenje fabrike, dok se ne stabiluzuje nastala situacija", rekao je Terzić.

Za ponedeljak je zakazan nastavak protesta radnika, koji su u prethodna četiri dana blokirali Ibarski most u Kraljevu i nekoliko raskrsnica.

Radnici su u štrajku već osam meseci, a za to vreme nije im isplaćen ni dinar. Oni traže isplatu bar polovine zaostalih zarada, a duguje im se u proseku 18 plata, povezivanje tri godine radnog staža i overu zdravstevnih knjižica.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Милан

Чији је ово кадар Зоран Богдановић? Колико још функција обавља? Да ли ће бити на листи неке странке за посланика/одборника? С обзиром да је доказао своју стручност требало би да се (бар у Краљеву) зна за кога се гласа.

Mikica KV

Nemojte da pisete sta hocete i da dajete lazne informacije , mi ne trazimo POLOVINU zaostalih zarada kako ste napisali nego trazimo SVE , ali ponavljam SVE ZAOSTALE ZARADE , znaci duguje nam se od AVGUSTA 2012 godine!

special image