• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković najavio povratak Delte u maloprodaju

Izvor Tanjug

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je da postoji mogućnost povratka kompanije u segment maloprodaje.

Na konferenciji za novinare povodom predstavljanja rezultata poslovanja Mišković nije želeo da precizra da li je povratak u maloprodaju (iz koje je izašao prodajom lanaca Maksi i Tempo belgijskom Delezu) izvestan odnosno da li će to biti preuzimanje trgovinskog lanca, osnivanje novog i da li će to biti u Srbiji ili regionu.

"U 2014. godini Delta holding će biti aktivan u prodaji i kupovini kompanija", rekao je Mišković, ali nije želeo da iznosi detalje navodeći da se "aktivno vode pregovori" o tim poslovima.

Prema rečima Miškovića, kojem se sudi za malverzacije sa putarskim preduzećima, razvoj Delta hodinga nije se zasnivao na operativnom prihodu već na kupovini i prodaji kompanija.

"Delta holding je u poslednjih 10 godina ostvario 1,5 milijardi evra prihoda od prodaje kompanija u svom posedu, a imala je u tom periodu prihod od 500 miliona evra od izvoza", rekao je on.

Mišković je dodao da je u poslednjih 10 godina Delta poboljšavala devizni bilans Srbije za 200 miliona evra godišnje.

Prošlu godinu Mišković je ocenio je kao veoma tešku za poslovanje, ali je istakao da je Delta holging uspeo da ostvari pozitivan poslovni rezultat jer je operativni profit iznosio 36,6 miliona evra i promet od 585,3 miliona evra.

On je rekao da očekuje da će u 2014. godini Delta holding imati rekordno povećane prihoda.

Planiralni promet u ovoj godini bi trbalo bi da bude 665 miliona evra, a opreatvni profit 57,8 miliona evra, rekao je vlansik Delta holdinga.

Mišković je naveo i da je na početku rada Delta holdinga, osnovanog pre 23 godina, pre 2000, kapital kompanije stvoren poslovanjem u Rusiji.

On je objasnio da je Delta 1992. godine postala zastupnik kompaniije Najki (Nike) za rusko tržiste i time ostvarila 150 miliona dolara prometa.

Celulozni kombinat kupljen je za 1,5 miliona dolara, rekao je on, a posle 2000. prodat je za 15 miliona dolara i od tada je počeo novi pravac razvoja Delta holdinga koji se zasniva na kupovini i prodaji kompanija.

Mišković je podsetio da je Delta holding 2005. prodao Delta banku italijanskoj Inteza banci za 400 miliona evra, u 2006. godini 50 odsto udela u Delta osiguranju osiguravajućoj kompaniji Đenerali (Generali) za 120 miliona evra, a 2011. malodoprodajni lanac Delta maksi belgijskom Delezu (Delhaize) za 932 miliona evra.

On je naglasio da se Delta holding devedesetih godina prošlog veka nije bavio prodajom goriva, cigareta i alkohola.

Mišković je najavio da Delta ove godine namerava da investira 200 miliona evra u gradnju tržnog centra na Autokomandi u Beogradu, ali da se za početak projekta čeka usvajanje zakona o planiranju i izgradnji.

Ako do toga ne dođe, dodao je on, plan je da se grade dva tržna centra u regionu.

Mišković, vlasnik holdinga koji zapošljava 8.000 ljudi, pozvao je sve rivrednike u Srbiji da zapošljavaju mlade i otvaraju nova radna mesta.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran 71

Otvorio 8000radnih mesta a indirektno zatvorio 200000radnih mesta hvala na takvom zapošljavanju

Nikola

Pozdravljam ovaj potez!Covek zaposljava ljude,placa porez drzavi,i izmiruje sve druge obaveze,sto ga svrstava u red retkih!Jeste da su plate male,ali kome ne odgovara neka nadje bolje,do tada i ta mala plata znaci za prezivljavanja u ovim teskim vremenima.Bolje ista nego nista..

?!

@Nikola Sta je s mozgom? Ukrao ga PPV?

special image