• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U srednjem Banatu nezaposlenih 3,2 odsto više

Izvor Tanjug

U Srednje-banatskom okrugu je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, na kraju januara bilo 18.103 nezaposlena, što je 600 osoba više nego u decembru 2013. godine.

Od toga je na kraju januara, nezaposlenih na teritoriji Zrenjanina bilo 9.295, u opštini Žitište 2.319, Novoj Crnji 1.697, Novom Bečeju 3.013 i u Sečnju 1.779 nezaposlenih.

Najlakše do posla dolaze zavarivači, vozači, prodavci (agenti prodaje, menadžeri prodaje), mesari, građevinski radnici, šivači, farmaceuti i profesori matematike i engleskog jezika, a već godinama, gotovo da nema interesovanja za zanimanja kao što su maturant gimnazije.

Teže do posla dolaze i bravari, metalostrugari, automehaničari, poljoprivredni tehničari, hemijski, prehrambeni i tehničari za biotehnologiju, a posla gotovo da i nema za prerađivače hrane i pića, mašinske i ekonomske tehničare.

Na evidenciji službe za zapošljavanje u srednjem Banatu je 6.763 nekvalifikovanih radnika, 404 polukvalifikovanih, 82 visokokvalifikovana, kao i 4.704 sa trogodišnjom i 4.151 sa četvorogodišnjom srednjom školom.

"U redu" i tri doktora nauka

Sa završenom višom školom ili trogodišnjim visokim obrazovanjem na evideniciji se nalazi 826 nezaposlenih, dok sa fakultetskom diplomom posao čeka 1.170 nezaposlenih, ali i tri doktora nauka.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

U juznoj Srbiji zaposlenost 3,2 odsto...

special image