• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za godinu broj zaposlenih opao za 1,2 odsto

Izvor Tanjug

Ukupan broj zaposlenih u Srbiji procenjen je na 1,7 miliona (1.703.107) krajem decembra 2013, što je za 1,2 odsto ili za 21.239 lica manje u poređenju sa istim mesecom prethodne godine.

Najveći pad zaposlenosti, prema časopisu Privredne komore Srbije "Konjunkturni trendovi", zabeležen je u prerađivačkoj industriji, trgovini, građevinarstvu, preduzetničkoj delatnosti, stručnim, naučnim, tehničkim i inovativnim delatnostima i finansijskom sektoru.

U decembru je broj zaposlenih bio manji za 526 lica nego u oktobru.

Istovremeno, ukupan broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje poslednjeg dana 2013. godine iznosio je 769.546 lica, što je za 1,1 odsto više u odnosu na isti mesec prethodne godine, a za 0,9 odsto više u odnosu na oktobar.

Stopa nezaposlenosti u Srbiji iznosila je u decembru 28,9 odsto.

Dugoročna nezaposlenost dominira u strukturi lica koja traže zaposlenje, učestvujući sa 66,5 odsto u ukupnom broju nezaposlenih.

U poređenju sa novembrom, dugoročna nezaposlenost je u decembru porasla za 0,4 odsto a u odnosu na kraj 2012. godine za 4,2 odsto.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Kako to, kad Vučić kaže da se broj zaposlenih povećao? Neko u najmanju ruku ne govori istinu. Vučić bi trebao da zna da su u laži kratke noge. Ova srpska narodna poslovica će usmeriti narod kako da glasa. Mudar je i inteligentan srpski narod, ali nije zlopamtilo, to mu je i mana. Da ne zaboravljamo i ne opraštamo tako lako, gde bi nam kraj bila.

milan

mhmmmmm...

special image