• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina najbolji region za ulaganje

Izvor Beta

Vojvodina je prva među 54 regiona srednje veličine u Evropi po kriterijumu efektivnosti troškova ulaganja na konkursu Evropski gradovi i regioni budućnosti.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je na konferenciji za novinare rekao da je Vojvodina je osvojila četvrto mesto u grupi svih evropskih regiona po istom kriterijumu, kao i četvrto mesto među regionima južne Evrope, po kriterijumu strategije za privlačenje stranih direktnih investicija.

Konkurs Evropski gradovi i regioni budućnosti magazina organizuje magazin "fDi intelidžens" (Intelligence) u sklopu britanskog Fajnenšel tajmsa (Financial Times), a na ovogodišnji se prijavilo 468 evropskih lokacija, gradova i regiona.

Pajtić je rekao da je Vojvođanski investicioni fond (VIP) prijavio Vojvodinu na konkurs jer je fDi intelidžens" jedna od vodećih svetskih publikacija o direktnim stranim investicijama.

"Dobili tri odlične vesti za Vojvodinu i Srbiju. To je izuzetno veliki rezultat i odličan signal za sve buduće investitore, kao i snažan argument da dođu u Vojvodinu", rekao je Pajtić i dodao da ta vest povećava konkurentnost Srbije.

Iza Vojvodine su se u konkurenciji regiona srednje veličine našli ukrajinska provincija Luhansk, rumunska regija Bukurešti-Ilfov, kao i Hercegovina.

Među pet najboljih regiona po kriterijumu efektivnosti troškova ulaganja našle su se i dve vojvođanske opštine: Sremska Mitrovica na trećem mestu i Inđija na petom.

Kada je u pitanju strategija za privlačenje stranih investicija, Vojvodini su najveći konkurenti italijanske regije Toskana, Lombardija i Emilija-Romanja, kao i slovenačko Pomurje, španska pokrajina Aragon, makedonska Ohrid-Struga, zatim Hercegovina-Split i Koprivnica-Križevci.

Magazin "fDi intelidžens" ocenjivao je šest kategorija: ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, infrastruktura, biznis klima i sgtrategija za privlačenje stranih direktnih investicija.

Dodela nagrada je 12. marta, na svečanosti kojoj će prisustvovati zvaničnici evropskih gradova i regiona, kao i predstavnici njihovih agencija za promociju stranih investicija.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image