• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić sa investitorima iz SAD i Italije

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Ivica Dačić razgovaraće danas sa predstavnicima američke kompanije NCR i delegacijom koju predvodi generalni direktor kompanije Fijat automobili Srbija (FAS).

 Dačić sa investitorima iz SAD i Italije Izvor: MONDO Sivački Goran

Izvor: MONDO Sivački Goran

NCR se bavi tehnologijama u oblasti potrošačkih transakcija, a 2011. godine je osnovala Centar za razvoj (CoE) u Beogradu, kao jedinstven centar za podršku NCR usluga. Poseduje dodatnu podršku i usluge "na daljinu" na 12 jezika.

Centar u Beogradu je počeo sa 300 ljudi. Do leta 2013. taj broj je iznosio 600, da bi danas zapošljavao oko 900 ljudi. Za prve dve faze, prema popisu, srpska vlada je obezbedila po 5.000 evra za svaku zaposlenu osobu. Isplaćeno je 30 odsto, nakon potpisivanja zakupa i preostalih 70 odsto su plaćeni poslednjeg dana 2013. godine.

Beogradski Centar za razvoj podržava više od 50.000 bankomata, 80.000 prodajnih mesta, 19.000 samouslužnih uređaja za ođavu, 45.000 komada maloprodajne mreže hardvera i 20.000 računara i servera - i ovaj broj se svakodnevno uvećava. Izvezao je  usluge u vrednosti od gotovo 11 miliona dolara u 2013. godini.

NCR korporacija postoji 130 godina i bavi se potrošačkim transakcionim tehnologijama u oblasti finansijskog poslovanja, maloprodaje, ugostiteljstva, transporta i telekomunikacija. Sa svojim softverom, hardverom, i portfolio usluga, NCR omogućava više od 450 miliona transakcija dnevno.

Sedište kompanije je u Dulutu, u Džordžiji, ima više od 26.000 zaposlenih širom sveta i posluje u više od 100 zemalja.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić primiće danas i delegaciju Fijata, koju predvodi generalni direktor kompanije Fijat automobili Srbija (FAS) Antonio Ćezare Ferara.

Kompanija FAS, koja je prošle godine bila najveći izvoznik u Srbiji sa izvozom vrednim 1,53 milijardi evra, osnovana je 2008. godine. Italijanski Fijat je vlasnik 67 odsto kompanije, dok je preostalih 33 odsto u vlasništvu  Republike Srbije.

Proizvodnja modela automobila "fijat 500L" počela je 16. aprila 2012. godine u novoj fabrici FAS-a u Kragujevcu, najmodernijem proizvodnom pogonu u okviru Fijata širom sveta.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image