• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Paori da ne registruju priključne mašine"

Izvor Tanjug

Predsednik i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i Bojan Kostreš podržali su danas peticiju više od hiljadu poljoprivrednika iz Kikinde i okolnih mesta koji zahtevaju izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Paori uz tu izmenu više ne bi morali da registruju priključne mašine poput sejačica i razbacivača stajskog đubriva.

Prilikom posete domaćinstvu poljoprivrednog proizvođača Stojana Padejčeva, Čanak i Kostreš su poručili da vojvođanski poljoprivrednici ne smeju biti građani drugog reda i pozvali sve stranke u Srbiji da podrže ovu inicijativu, navodi se u saopštenju LSV.

"Nedopustivo je kažnjavati ionako siromašne vojvođanske paore. Ovo nije prvi put da neko u Beogradu od vojvođanskih paora pravi građane drugog reda", ocenio je Čanak.

Uz opasku "da po starom običaju u Vojvodinu ovih dana, pred izbore, uvek dolaze stranke kojima su puna usta Vojvodine i njenih poljoprivrednika", Čanak je pozvao političare da svoju brigu dokažu tako što će podržati inicijativu za izmenu Zakona o saobraćaju kako bi paori prestali da plaćaju kazne zbog toga što nisu registrovali priključne mašine.

LSV navodi da je zbog različitog tumačenja zakona, policija kažnjavala paore u okolini Kikinde dok to u nekim drugim gradovima nije prekršaj.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drago

Slažem se da ne treba da teoše novac na registraciju tih mašina, ali neka ih onda drže ispravnim za učestvovanje u saobraćaju. Neka budu normalno obeležena i osvetljena da budu uočljiva na drumu. Samo to. Ili da ih ne isteravaju na put. Razumem ja mučenje i naporan život paora, ali neka budu malo više pažljiviji. A registracija da im se ukine.

Stevara bundevara

@Drago I da ne loču!

special image