• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povoljni krediti za poljoprivrednike za mesec dana

Izvor Tanjug

Ministarstvo poljoprivrede će za mesec dana predstaviti novu kreditnu liniju za poljoprivredne proizvođače koji žele da povećaju broj grla ili obnove mehanizaciju, a kamate na te kredite će subvencionisati to ministarstvo.

Reč je o kratkoročnim kreditima od tri godine, sa grejs periodom od godinu dana.

"To su dinarski krediti gde je kamata izuzetno povoljna. Kamata za stočarsku proizvodnju, za kupovinu grla za tov i priplod, biće četiri odsto a za sve ostale grane kamata će biti šest odsto", rekao je ministar Dragan Glamočić na sastanku sa poljoprivrednicima u Ćićevcu.

Grla će 100 odsto biti osigurana od strane ministarstva poljoprivrede.

Prema njegovim rečima, na tržištu nema povoljnijih kredita, a oni se mogu koristiti i za nabavku nove opreme. Maksimalan iznos kredita je pet miliona dinara za individualne proizvođače, odnosno 15 miliona dinara za zadruge.

"Ima dovoljno para, ne mora da se žuri. Svi zaintresovani koji žele da obnove mehanizaciju, kupe stoku, moći će da konkurišu kod komercijalnih banaka, a mi ćemo tu kamatu subvencionisati", rekao je Glamočić.

On je pozvao poljoprivrednike da do 31. marta registruju poljoprivredna gazdinstva i dodao da su ove godine mere u delu stočarstva "pojačane".

"Kod priplodnih ovaca i koza smo povećali sa 4.000 dinara na 7.000 dinara, za priplodne svinje sa 4.000 dinara na 5.000 dinara i za jagnjad u tovu sa 1.000 dinara na 2.000 dinara", precizirao je ministar poljoprivrednicima.

Glamočić je takođe najavio da će u naredna dva meseca biti isplaćene sve obaveze prema proizvođačima iz prethodne godine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image