• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od niže cene struje

Izvor mondo.rs

Građani, kako tvrde u EPS-u, neće imati nikakve pogodnosti nakon otvaranja tržišta struje i za domaćinstva, a koje ministarka energetike najavljuje za 1. jul ove godine.

Razlog za to je činjenica da građani i sada plaćaju nižu cenu energije od domaćinstava u regionu, piše "Blic".

Zato i nema mesta radovanju zbog toga što je Ministarstvo energetike odlučilo da se i građanima omogući da struju kupuju od koga hoće, odnosno da u tome više ne postoji monopol "EPS snabdevanja".

Na listi mogućih prodavaca trenutno ima dvadesetak aktivnih trgovaca strujom. U pitanju su oni koji, delom, danas snabdevaju firme u Srbiji.

Firme koje su priključene na visok napon prodavca struje biraju od početka 2013. godine, a oni na srednjem naponu od 1. januara ove godine.

Izlazak firmi i domaćinstava na tržište razlikuje i to što je liberalizacija donela više cene preduzećima, čak i ako su nastavili da kupuju struju kod EPS-a, dok građanima otvaranje tržišta neće poskupeti struju.

Ljiljana Hadžibabić iz Agencije za energetiku kaže da i svetska praksa pokazuje da građani retko menjaju dobavljače. "Može da se desi da deo domaćinstava, na primer oni koji su u crvenoj blok tarifi, nađu jeftiniju struju na tržištu, ali je to malo verovatno ", navodi ona za "Blic".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vesa

A zorana obećala 2 sata dnevno jeftine struje i puj pike ne važi.

Ajgor

Placamo najnizu struju u regionu, jevropi, svetu, univerzumu...pocastvovani smo time sto nam to omogucavate ! Al, eto, i pored toga, uspevate da imate krajnje lep prosek plate za nase uslove...

special image