• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kruševac za zapošljavanje izdvojio 31,5 miliona

Izvor Tanjug

Za dve mere aktivne politike zapošljavanja - za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, grad Kruševac je ove godine iz budžeta opredelio 31,5 miliona dinara.

Kako je precizirano prilikom potpisivanja ugovora između lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje u Kruševcu, za subvencionisanje samozapošljavanja izdvojeno je 18 miliona dinara, a za otvaranje novih radnih mesta 13,5 miliona dinara.

"Uporednim pregledom 2012/2013 vidi se da su sredstva gotovo dvostruko veća i na taj način se svrstavamo u red gradova koji za mere aktivne politike zapošljavanja najviše izdvajamo u Republici", rekao je prilikom potpisivanja gradonačelnik, Bratislav Gašić.

Planirano je da posao kroz samozapošljavanje pronađe 100 lica, da se otvori 90 novih radnih mesta, dok bi kroz javne radove trebalo uposliti 70 ljudi.

"Za javne radove izdvojeno je 7,2 miliona dinara, a na ovaj način prošle godine očišćen je vodotok reke Rasine i jezero Ćelije", dodao je Gašić.

Direktor NSZ filijale Kruševac, Predrag Marković istakao je dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u prethodnih pet godina i najavio mogućnost dobijanja subvencija i od države.

Navedeno je i da je subvencija za samozapošljavanje povećana sa 160.000 na 180.000 dinara, a za nova radna mesta sa 120.000 na 150.000 dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image