• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirović: Zapošljavanje najvažniji cilj u Srbiji

Izvor Tanjug

Ministar regionalnog razvoja i vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović najavio značajniju podršku države domaćim investitorima, pre svega ulaganjem u razvoj poslovih zona.

Mirović je posle razgovora sa predstavnicima Bačke Topole i privrednicima te opštine posetio fabriku bicikala Kapriolo u regionalnoj industrijskoj zoni koja izvozi polovinu godišnje proizvdnje.

Fabrika Kapriolo je sopstvenim snagama uspela da ostvari izuzetne poslovne rezultate, rekao je Mirović dodajući da često previše ističemo samo strane investitore, a "zaboravljamo naše ljude koji su svojim znanjem i trudom uspeli da naprave ovako uspešnu kompaniju".

On je izrazio uverenje da će u narednih nekoliko godina država pre svega podsticati razvoj takvih kompanija kakva je Kapriolo koje dobro rade, imaju odličan proizvod i plasman na tržištu.

Napominjući da se 50 odsto ukupne proizvodnje bicikala izvozi iz Srbije, on je naglasio da to ohrabruje i dodao da u poslednje vreme najčešće govorimo o privrednim problemima u našoj zemlji, istovremeno zaboravljajući, kako je rekao, da podstičemo ovako uspešne kompanije.

Mirović je dodao da je ta fabrika u Bačkoj Topoli bez dinara podrške iz državnih fondova postala brend i naglasio ključnu poruku "da podstičemo domaće investitore i zajedno sa lokalnim samoupravama podržimo one koji uspešno rade".

Najavljujući značajniju podršku države u izgradnji i opremanju radno-poslovnih zona širom Srbije, on je istakao da je u tom pogledu izuzetno važna dobra infrastruktura.

Ove godine, dodao je Mirović, u republičkom budžetu je prvi put planirano oko 500 miliona dinara za podsticanje investiranja u izgradnju poslovnih zona svih vrsta u našoj zemlji.

Očekuje se, kako je naveo, da ove godine bude donet i zakon o podsticajima za izgradnju poslovnih zona, napominjući da u Srbiji oko 40 opština nema takve zone.

Poslovna zona u Bačkoj Topoli je odličan primer tog zajedničkog ulaganja rekao je Mirović dodajući da bi ona trebalo da bude potpuno opremljena do kraja iduće godine.

U završetak saobraćajne infrastuktre u toj poslovnoj zoni uložeo je više od 170 miliona dinara od čega je oko 133 miliona finansijska podrška države, a ostalo su sredstva lokalne saouprave.

Predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak istakla je da je podsticanje i razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta najvažniji posao lokalne samouprave i dodala da to može najefikasnije da bude urađeno ako se stvore uslovi za razvoj postojećih i privlačenje novih investicija.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image