• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefanović: Mala i srednja preduzeća prioritet

Izvor Tanjug

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je u Novom Sadu u razgovoru sa privrednicima tog kraja poručio da ulaganja u mala i sređnja preduzeća, samozapošljavanje i forsiranje realnog sektora moraju biti državni prioritet.

On je kazao da će država izjednačiti status domaćih i stranih investitora jer, kako je rekao, svako ko želi da investira mora imati državni prioritet.

"Treba da suzbijemo sivu ekonomiju i obezbedimo uslove da oni koji privređuju i plaćaju porez mogu lepo da žive od svog rada", rekao je Stefanović, dodajući da država treba i da obezbedi uslove da vlasnici malih i srednjih preduzeća osete da država vodi računa o njima.

Po Stefanovićevim rečima, država u cilju pomaganja privrednicima treba da spusti referentne kamatne stope kako bi bankama omogućila da i one spuste kamate na kredite sa grejs periodima.

Stefanović je rekao novinarima da je država obezbedila 200 miliona dolara za razvoj mehanizacije, sistema za navodnjavanje i stočarstva, pojasnivši da će ta sredstva biti realizovana do kraja  godine.

"Prethodnih desetak godina mnogi su zaboravili da pričaju sa privredicima i da čuju njihovo mišljenje. Siguran sam da je neophodno što češće razgoarati sa vlasnicima malih i srednjih preduzeća kako bi rešavali probleme sa kojima se oni susreću", rekao je predsednik Narodne skupštine Srbije.

Na pitanje novinara kako će država da obezbedi izvoz zdravstveno bezbedne hrane, Stefanović je kazao da u tom delu imamo velike mogućnosti, ali da je najveći problem nedovoljna količina robe potrebne za izvoz na tržišta Evropske unije ili Rusije.

"Često sami proizvođači ne iskazuju želju za izvozom, pa vrlo teško obezbeđujemo dovoljne količine zdravstveno bezbedne hrane,  kolike su potrebne tržištima na koja treba da je izvezemo", rekao je Stefanović

On je razgovarao sa osam privrednika, od kojih su šest vlasnci malih i srednji preduzeća a dva poljoprivrednih gazdinstava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

To je segatrenda ponosni diplomac.

Predrag 67

Tebi su prioritet male i srednje LAŽI, a veće si ostavio za više funkcionere!

special image