• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirović za jačanje malih i srednjih preduzeća

Izvor Tanjug

Igor Mirović izjavio je večeras u Surdulici da će nova vlada posebno pomagati otvaranju i razvoju malih i srednjih preduzeća.

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave i vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović izjavio je večeras u Surdulici da će nova vlada, za koju očekuje da će biti formirana sredinom aprila, posebno pomagati otvaranju i razvoju malih i srednjih preduzeća u nerazvijenim krajevima, gde pripada i jug Srbije.

Potpredsednik SNS Mirović je tokom sastanka u Surdulici kome je prisustvovalo oko 70 privrednika Jablničkog i Pčinjskog okruga ocenio da taj kraj ima šta da ponudi, ali i šta da traži od države.

Mirović je najavio da će mere vlade biti usmerene na povećanju zaposlenih, posebno mladih ljudi na jugu.

"Ovde je u mnogim opštinama stopa nezaposlenosti veoma visoka i sve ono što će se odmah nakon formiranja nove vlade rešavati biće usmereno pre svega ka povećanju broja zaposlenih. Mi ćemo podsticati razvoj poslovne infrastructure, podsticaćemo ulaganja domaćih i stranih investitora", dodao je on.

On je podsetio na nekoliko dobrih primera, kao što je ulaganje "Geoksa" velikog italijanskog proizvođača obuće na teritoriji Vranja.

"Ima dobrih primera i u drugim opštinama. Moramo da vidimo i koji su problemi domaćih privrednika jer često zapostavljamo domaće privrednike koji dobro rade i koji to čine bez pomoći države, a red je da i njih pitamo šta misle o ukupnom ambijentu i merama koje država treba da preduzme", rekao je Tanjugu Mirović.

Mirović je najavio da će posle izbora biti usvojen novi Zakon o stečaju, jer stečajni postupci u preduzećima traju isuviše dugo.

On smatra da će se nova vlada formirati već sredinom aprila.

"Država namerava da donese novi Zakon o stečaju, da se postupak pojednostavi da bude u kraćim rokovima, da bude jeftiniji i da se na jedan transparentan način taj postupak odvija. To je cilj vlade koja će biti formirana već polovinom aprila meseca, tako da možemo očekivati efikasnost u tom poslu", istakao je Mirović.

Privrednici koji su prisustvovali sastanku očekuju da država smanji poreze, da stvori bolji poslovni ambijent i da suzbije nelojalnu konkurenciju.

"Najviše nam otežava posao administracija i nameti koji su iz dana u dan sve prisutniji i sve više opterećuju privredu", komentariše vlasnik leskovačkog "Bimtexa" Božidar Stojiljković.

Direktor "Megala" iz Bujanovca Dragoljub Kocić ocenio je da prethodni period za privrednike nije bio baš povoljan.

"Zato očekujem određene subvencije za ova rubna područja. Voleo bih da vidim jasne planove razvoja devastiranih područja, planove za dovođenje stranih investitora i davanje određenih kredita po povoljnim uslovima. Želim da vidim šta vlada može da učini kako bi zaštitila domaće proizvođače od nelojalne konkurencije", kaže Kocić.

Sastanku u Surdulici, pored privrednika, prisustvovali su gradonačelnici Niša i Leskovca, Zoran Perišić i Goran Cvetanović.

Domaćin sastanka u Surdulici bilo je privredno društvo Vlasinske hidroelektrane.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predrag 67

I ti pričaš male i srednje LAŽI , očekuje se velika LAŽ , ali za nju je zadužen viši funkcioner!

special image