• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tehnički razgovori sa MMF-om, ne o novom aranžmanu

Izvor Tanjug

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počela je danas u Beogradu redovne razgovore za predstavnicima Srbije o stanju javnih finansija u zemlji.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Nikola Ćorsović rekao je pre početka sastanka za RTS, da je reč o tehničkim razgovorima i da neće biti reči o novom aranžmanu iz predostrožnosti, precizirajući da je reč samo o početku priprema za pregovore, koji se očekuju posle formiranja vlade.

Prema njegovim rečima, MMF će analizirati izvršenje budžeta za 2013. godinu i za dva meseca ove godine i najverovatnije će tražiti dodatnu štednju i smanjivanje deficita.

Njihov dolazak je početak pripreme za pregovore, koji se očekuju posle formiranja vlade.

"Ovo je početak celokupne pripreme za pregovore. Oni će ići u snimak stanja, analiziraće se izvršenje budžeta za 2013. godinu i izvršenje budžeta u ova dva meseca", rekao je Ćosović za RTS.

On je naglasio da će se tek nakon snimanja stanja razvijati scenario i onda će se pričati kako bi izgledao novi aranžman, kao i da će to biti posle formiranja vlade, on očekuje u junu ili julu ove godine.

"Oni će od nas očekivati dugoročnu održivost javnih finansija, što znači smanjenje deficita, a što podrazumeva sprovođenje reformi, rešavanje privatizacija, rešavanje pitanja problema u restrukturiranju. To su problemi koji su zanemarivani u prethodnom periodu. Oni će tražiti najverotnije i dodatnu štednju", zaključio je Ćosović.

Dolazak misije MMF-a najavljen je pre raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image