• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto se ne objavi kakav je gas, pita Bajatović

Izvor Tanjug

Direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović postavio je pitanje zbog čega inspekcije ne objavljuju rezultate ispitivanja kvaliteta gasa i zbog čega država ne osnuje svoju laboratoriju za kontrolu kvaliteta gasa.

Bajatović je danas u Subotici izjavio da se kvalitet meri na svaka četiri minuta na 16 mesta u Srbiji, dodavši da je tačno da u slučaju veće količine domaćeg gasa, koji je lošijeg kvaliteta, kod krajnjih kupaca on nešto lošiji, ali da se za toliko račun za gas umanjuje.

Sve žalbe za gas, prema njegovim rečima, kontrolisale su i inspekcije, koje, prema njegovim rečima, javnosti ne saopštavaju rezultate.

"Ako smo imali problem sa računima za struju, zašto se onda jasno ne izjasne sve te inspekcije koje su dolazile i neka kažu šta je to bio problem sa računima za gas. Ja vam odgovorno tvrdim da sa računima za gas nije bilo nikakvih problema, što se tiče Srbijagasa", rekao je Bajatović novinarima.

On je dodao da se jedina akreditovana laboratorija za kontrolu gasa nalazi upravo u Srbijagasu, ali da niko ne sprečava državu da i ona sama osnuje svoju laboratoriju.

Bajatović tvrdi da u realnom vremenu u komandni centar Srbijagasa i u Agenciju za energetiku dolaze očitavanja koja su potpuno uvažena kada su u pitanju računi i kada je u pitanju kvalitet gasa.

"Ja to odgovorno tvrdim. E, sad, zašto nema volje da se objave ovi inspekcijski nalazi, svi su inspektori bili. Srbijagas je jedna od najintrigantnijih firmi danas u Srbiji, izložena raznim pritiscima. Prema tome, nek kažu inspekcije to što imaju da kažu", rekao je direktor  Srbijagasa novinarima.

On se sastao sa rukovodstvima Subotičke toplane i Suboticagasa, sa kojima je razgovarao na temu problematike likvidnosti Srbijagasa, odnosno činjenice da ova dva preduzeća, kao i ostali distributeri u Srbiji, ne mogu da plaćaju gas u onim rokovima u kojima im se on i isporučuje.

Najveći deo količina gasa toplane dobijaju tokom četiri zimska meseca, a od krajnjih potrošača naplaćuju tokom cele godine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image