• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stalni posao za 400 radnika "Confezioni Andrea"

Izvor Tanjug

Radnici jagodinske fabrike italijanske kompanije Confezioni Andrea Serbia, za proizvodnju cirade za automobile, od 1. marta dobiće povećanje plata od 20 odsto, a oko 400 njih i rešenja o stalnom zaposlenju.

To je izjavio danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.

"Pre godinu dana kada je ova fabrika otvorena, bio je dogovor da zaposli 500 radnika, a zaposlila je 600, to govori da nemamo viška radnika u Srbiji, već loših menadžera", rekao je Marković okupljenim radnicima u proizvodnoj hali i dodao: "Vaše je rukovodstvo dokazalo da je sposobno".

On je istakao da njegova današnja poseta toj fabrici, "nema veze sa vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta".

Marković je istakao da Jagodina prilikom dovođenja stranih investotora vodi računa da oni ne budu konkurencija srpskim preduzećima koja već rade i dodao da Confezioni Andrea ima tržište u celoj Evropi.

"Fabrika ima budućnost i siguran sam da će 90 odsto vas ovde zaraditi penziju", rekao je Marković radnicima i napomenuo da su ovu, i druge fabrike koje se grade u Jagodini, gradila domaća preduzeća iz Jagodine i drugih gradova Srbije.

U izgradnji fabrike "Confezioni Andrea Serbia" učestovalo je preko 1.500 radnika iz Jagodine, a susedne fabrike Aunde oko 700 radnika svih zanimanja.

Uz "Confezione Andrea", u Industrijskoj zoni narednog meseca počeće da radi i fabrika italijanske kompanije Aunde za proizvodnju automobilskih sedišta.

Biće to posle 16. marta, dodao je Marković.

"Mogli smo da isforsiramo i da fabriku otvorimo sada, ali namerno nismo hteli da otvaramo fabrike do 16. marta, hoćemo posle izbora jer naši Jagodinci znaju koliko se fabrika pravi ovde u našem gradu. Nismo to hteli da zloupotrebimo u političke svrhe", istakao je Marković.

On je dodao da će i Aunde zaposliti preko 200 radnika.

Čuo sam od menadžera Dejana Šiškovića da sa radnicima nema problema kao na početku i ja sam vam veoma zahvalan što ste pokazali da su Jagodinici vredni ljudi, dodao je Marković.

U Industrijskoj zoni gde su "Confezione Andrea Serbia" i "Aunde", gradi se Fabrika kartona i kartonske ambalaže ruske kompanije Nort karton fabrika za proizvodnju samolepljivih traka italijanske kompanije Vibak.

Marković je posetio i fabruku "Aunde" gde se privodi kraju montiranje opreme i mašina.

Fabrike "Confezione Andrea Serbia"a počela je sa proizvodnjom 12. marta prošle godine. Reč je o grinfild investiciji iz oblasti automobilske industrije vrednoj devet miliona evra. Država je po zaposlenim radniku dala 9.000 evra, dva puta po 4.500 evra, a ceo personal u fabrici je iz Srbije.

Fabrika je površine 8.000 kvadratnih metara, a od drumskog i železničkog Koridora 10 udaljena je oko 500 metara. Gradili su je domaće firme Neimar iz Jagodine i Nikolić iz Kraljeva, građevinskim elementima i materijalima iz Srbije.

Kompanija Confezioni Andrea ima fabrike u Egiptu, Rumuniji i Tunisu, a ova u Jagodini je najveća. Proizvodi cirade za najveće evropske i svetske automobilske kompanije, kao što su Audi, BMW, Fiat, Citroen, Peugeot, Ford i Alfa Romeo.

Fabrika ima obezbeđeno tržište za narednih 10 godina, izjavio je ranije direktor fabrike Darko Kitić.
Skupština grada Jagodine italijanskom investitoru dala je zemljište besplatno, sa kompletnom infrastrukturom, uz uslova da zaposli radnike.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

robin hud

sve je to lepo,predizborna kampanja,sto ne ode,do fabrike kablova,tamo,do proizvodnje,ako ti je stalo do nje...da vidis,kako je...kako ljudi,izlaze sa niskim i bednim primanjima,a hvalimo se kako je direktor,jedan od najjboljih direktora u ovom delu Srbije...

special image