• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski rekord u robnoj razmeni s Nemačkom

Izvor Tanjug

Vrednost robne razmene između Srbije i Nemačke u 2013. godini zabeležila je istorijski rekord od ukupno 2,78 milijardi evra, objavila je Delegacija nemačke privrede u Srbiji.

Delegacija se poziva na podatke nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomiju i energiju.

Srpski izvoz je takođe zabeležio rekord od 1,20 milijarde evra, što je uvećanje od čak 23,8 odsto, dok je uvoz iz Nemačke iznosio 1,58 milijardi evra.

Time je, kako je ukazano, prilično izbalansiran trenutni deficit Srbije i on za prošlu godinu iznosi 381,83 miliona evra. Poređenja radi, u 2008. iznosio je 968,29 miliona evra.

Iz Delegacije nemačke privrede u Srbiji, koja je u našoj zemlji prisutna od 2001. godine, napominju da Srbija beleži sve značajniji izvoz u Nemačku.

Razlog za to su, između ostalog, i brojna nemačka preduzeća u našoj zemlji koja svoje proizvode iz fabrika širom Srbije izvoze upravo brojnim kupcima i svojim partnerima na tržištu Nemačke i EU.

Iz tog razloga Nemačka će i ubuduće sigurno ostati jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije s obzirom da su u toku procesi proširenja proizvodnih pogona pojedinih nemačkih kompanija širom zemlje koje će tek dostići svoj proizvodni maksimum u narednim godinama, zaključili su u Delegaciji nemačke privrede u Srbiji.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image