• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mizeran rast prometa u prodavnicama

Izvor Tanjug

Promet robe u trgovini na malo, u januaru je bio veći 2,9 odsto u tekućim cenama (sa inflacijom) u odnosu na januar 2013. godine, a u stalnim cenama 0,6 odsto, saopštila zvanična statistika.

epublički zavod za statistiku (RZS) objavio je da je u januaru 2014. u odnosu na decembar 2013. godine, promet robe bio je manji u tekućim cenama, koje formira tržište, 22 odsto, a u stalnim cenama (pod kontrolom države) 23,1 odsto.

Ovde bi trebalo imati u vidu pretprazničnu potrošnju u decembru.

U odnosu na prosek 2013. godine, promet robe u trgovini na malo u januaru 2014. godine bio je manji 14 odsto u tekućim cenama, a u stalnim cenama 15,7 procenata.

Promet u trgovini na malo dobijen je na osnovu statističkog istraživanja "Mesečni izveštaj trgovine na malo", realizovanog na uzorku, i na osnovu prijava PDV-a dobijenih od Poreske uprave.

Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu ocenjenih rezultata iz redovnih statističkih istraživanja koje RZS sprovodi na većem broju jedinica u uzorku.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama (koje susu dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama, odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni: voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi, navedeno je u saopštenju RZS.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BARBY

Od ove godine je skoro sve poskupelo, mislim da ljudi kupuju mnogo manje nego pre.

special image