• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo remont bloka B1 u Kostolcu

Izvor Tanjug

U Termoelektrani "Kostolac" danas je počela revitalizacija Bloka B1, u koju će biti uloženo 112 miliona dolara.

Rekonstrukcija tog termo bloka treba da doprinese povećanju njegovog životnog veka za 20 godina, rekla je ministarka energetike Zorana Mihajlović, koja je prisustovala zvaničnom početku radova.

Ona je naglasila da će posle modernizacije taj termo blok doprineti većoj energetskoj stabilnosti sistema, smanjenju broja ispada, povećanju snage postrojenja i energetske efikkasnosti.

Rekonstrukcija Bloka B1 treba da bude završena do kraja novembra ove godine, navela je ministarka i dodala da se nada će taj rok biti ispoštovan.

Prema njenim rečima, oko 400 radnika iz srpskih kompanija će biti angažovano na tim poslovima, i to iz preduzeća Termoelektrane kopovi "Kostolac", Goše, Feromonta i ostalih.

Mihajlovićeva je ukazala da će modernizacija tog bloka, osim energetskoj, doprineti i ekološkoj stabilnosti i poručila da će po okončanju posla blok B1, kada je reč o ekologiji, raditi po svim važećim standardima Evropske Unije.

Ministarka je podsetila da je posao revitalizacije bloka B1 deo prve faze modernizacije "TE Kostolac" koja se sprovodi u saradnji sa kineskim partnerima i podsetima da je nedavno potpisan ugovor i za drugu fazu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

slavko

Ova vest mi se sviđa.Samo velikim investicijama se može pokrenuti domaća građevinska i metalska operativa, a to svakako jeste ova od 112 mil.evra u Kostolcu. Što je takođe vrlo bitno rokovi su precizni tj kraj novembra 2014.god. što će reći da je to ujedno i test za proveru sposobnosti domaćih izvođača, a ujedno i odgovornost države da da domaćim firmama prednost na ovako velikim poslovima (Goša i dr.....)."Domaći poslovi Domaćim firmama!" Ovo je i bila tema razgovora između Min.energetike Z.mihajlović i predstavnika Srpskog konzorcija energetike i mašino gradnje prošle godine, zajedno sa sindikatima. Proizvod ove investicije (struja) i te kako je konkurentan i u EU, a još je takođe vrlo bitno što se podiže i nivo ekološke zaštite u Srbiji. Jednom rečju BRAVO i nadam se da ćemo ove godine imati još ovako dobrih vesti u našoj ekonomiji, jer samo radom i novom bruto dobiti možemo dići i standard građana i ekonomiju Srbije. Sind. poz.slavko GM.

special image