• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako rade srpske firme u Ukrajini

Izvor MONDO/Tanjug

Kompanija Agro Invest Ukrajina, koja u okviru MK Grupe posluje u toj zemlji, u potpunosti je ukrajinska i nije imuna na nedaće koje su zadesile celu ukrajinsku privredu.

Ova kompanija se, međutim, nalazi u lakšoj situaciji od većine tamošnjih firmi, kažu u MK grupi.

Direktor firme Agro Invest Ukrajina, Željko Erceg, izjavio je Tanjugu da postoji nekoliko značajnih faktora koji toj kompaniji suštinski olakšavaju situaciju. On je napomenuo da ta kompanija posluje u sektoru poljoprivrede i da joj ne predstavlja problem da privremeno "zamrzne" proizvodne aktivnosti pošto trenutno nije sezona intenzivnih radova.

"Osim toga, mi smo 100 odsto izvozno orijentisani na treća tržišta tako da nemamo problem sa realizacijom. Naš biznis model sa vertikalnom integracijom i principom 'svi naši proizvodi na našim silosima', pružaju nam dodatnu sigurnost. Naravno, puno nam pomaže i snaga same MK Grupe koja je u stanju da nam obezbedi podršku da prebrodimo težak period, u slučaju da se za to ukaže potreba", rekao je Erceg.

On je dodao da je u okviru kompanije sprovedeno niz mera - od plana i obuke personala za slučaj višenedeljnog gubljenja internet i telefonskih komunikacija i kopiranja podataka sa servera, do maksimalnog fizičkog i tehničkog obezbeđenja imovine kompanije.

Dodao je da su u stalnom kontaktu sa matičnom kompanijom, ali i sa EBRD koja je partner MK Grupe, pa tako i firme Agro Invest Ukrajina.

"Njihova politička težina i uticaj u nekim slučajevima mogu da pomognu, iako za sada za tim nije bilo potrebe", napomenuo je Erceg.

On je ukazao i na aktivnosti ambasade Srbije i konzulata u Kijevu koju su odmah po eskalaciji sukoba reagovali i ponudili svoju podršku.

Vlasnik MK Grupe je srpski biznismen Miodrag Kostić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image