• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija ne planira kupovinu Dunav banke

Izvor mondo.rs

Kompanija Telekom Srbija, demantovala je pisanje medija da planira da kupi Dunav banku.

 Telekom Srbija ne planira kupovinu Dunav banke

Ova kompanija je saopštila da sagledava mogućnosti za neki vid povezivanja sa subjektima u bankarskom sektoru Republike Srbije jer, nastojeći da unapredi svoju lidersku poziciju na tržištu i prateći savremene dominantne trendove poslovanja operatora elektronskih komunikacija, kontinuirano analizira mogućnosti dodatnih izvora prihoda, među kojima je i takozvano mobilno bankarstvo.

Kako je objašnjeno mobilno bankarstvo ne obuhvata samo mobilna elektronska plaćanja, već i mnogo širi skup servisa korisnicima.

"Telekom Srbija sagledava mogućnosti za neki vid povezivanja sa subjektima u bankarskom sektoru Republike Srbije. U tom kontekstu Izvršni odbor kompanije razmatrao je vidove saradnje sa Dunav bankom. Veličina, obim poslovanja i tehnička opremljenost Dunav banke su, između ostalih, razlozi zbog kojih je razmatrana saradnja sa ovom bankom, što ne isključuje mogućnost saradnje i sa drugim bankama", navedeno je u saopštenju Telekoma Srbija.

U nastavku saopštenja se ističe da nadležni korporativni organi Telekoma Srbija nisu donosili, niti razmatrali odluke o eventualnoim sticanju vlasništva bilo koje banke, kao ni realizaciju takve transakcije, naročito imajući u vidu da je u toku izrada Strateškog poslovnog plana, čija se finalizacija očekuje u narednom mesecu i  koji će definisati opredeljenja o strategiji i načinu eventualnog ulaska Telekoma Srbija u bankarski sektor.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image