• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frikom, zbog monopola, da plati tri miliona evra

Izvor Tanjug

Industriji smrznute hrane Frikom iz Beograda potvrđena je kazna za plaćanje 301.950.520,00 dinara zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Kako saznaje Tanjug u Komisiji za zaštitu konkurencije Vrhovni kasacioni sud je odbio zahtev Frikoma za preispitivanje sudske presude Upravnog suda, kojom je potvrđeno rešenje Komisije za zaštitu konkurencije o zloupotrebi dominantnog položaje te kompanije i izricanje mere plaćanja novčane kazne.

Komisija je u novembu 2012. godine Frikomu izrekla meru plaćanja novčanog iznosa od 301.950.520,00 (oko tri miliona evra) zbog zloupotrebe dominantnog položaja.

Kazna je izrečena, jer je Frikom u tipskim ugovorima koje je zaključivao sa kupcima - maloprodavcima u periodu od 2008. do 2010. godine unosio kao bitan element odredbe kojima je nametao obavezu da u potpunosti i dosledno primenjuje maloprodajne cene utvrđene cenovnicima Frikoma, kao i obavezu ekskluzivne kupovine relevantnog proizvoda od Frikoma uz direktnu ili indirektu zabranu prodaje konkurentskih proizvoda.

Presudom Upravnog suda od 12. marta 2013. godine odbijena je tužba Frikoma i potvrđeno je rešenje Komisije o izricanju mere plaćanja novčanog iznosa od 301,95 miliona dinara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image