• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Deo kredita UEA za nova radna mesta"

Izvor Tanjug

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučicć izjavio je da će novac od kredita koji bude stigao u Srbiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, delom biti izdvojen za otvaranje novih radnih mesta.

 "Deo kredita UEA za nova radna mesta" Izvor: MONDO Sivački Goran

Izvor: MONDO Sivački Goran

Vučić je najavio da će se novac zbog značajnog budžetskog deficita jednim delom trošiti na vraćanje najnepovoljnijih kredita koji su uzimani s kamatom od 7,5 odsto u vreme vlade Mirka Cvetkovića, a deo će se izdvojiti za "naš prioritetni plan - otvaranje novih radnih mesta". "Radimo na tome da napravimo spisak 30 najugroženijih opština u Srbiji u kojima možemo da izgradimo infrastrukturu, da ponudimo i podsticaje koji su za nas najjaeftiniji i dovedemo 30 kompanija poput "PKC grup". To bi dramatično uticalo na naš privredni rast",ocenio je Vučić u intervjuu za "Blic".

Povodom kritika za odnos sa UAE da nijedan dolar nije ušao u Srbiju, Vučić kaže da je bilo važno strpljenje i da se na kreditu uštedelo oko 315 miliona evra kada se u obzir uzmu grejs period i niska kamata.

On je objasnio da su to neobeležene pare koje možemo da koristimo kako hoćemo, a ne namenska sredstva odbacujući kao besmislene kritike po kojima ni dolar nije ušao u zemlju jer je i pre kredita koji je danas dogovoren stigao novac za raketu "Alas" i "Er Srbiju".

Govoreći o novim investicijama Vučić je rekao i da će sa "Ikarbusom" i "Mercedesom" biti završen u naredna dva tri dana, kao i da očekuje "Sisi auto" u Fap-u.

"To je kao da nam je uz sav naš rad i Bog pomogao. Dovesti tu kompaniju sa tako lošim infrastrukturnim vezama jeste ogroman uspeh. To 20 godina niko nije uradio. 'Ikarbus' će imati 60 kooperanata koji će da rade za 'Mercedes', prodavaćemo 'Mercedesove' autobuse na istoku i zapadu", rekao je Vučić, koji je rekao da očekuje i dolazak finskih kompanija.

Na pitanje da li će Dušan Bajatović ostati na čelu "Srbijagasa", Vučić kaže da će "Srbijagas",porati da se reformiše i da u njemu ima i "objektivnih i subjektivnih problema".

"Moraćemo da menjamo svoj odnos i svoje ponašanje u Srbijagasu ali i u drugim preduzećima poput Železnica", rekao je Vučić.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

cica

Oni nastupaju kao da su vec dobili izbire. O vremena...!

Eliot

Kakva ce tek osionost biti 17,pa diktatura,cenzura i kad mali sns misevi izadju iz rupa.Nema ih nigde sada,samo trut.

Lav

Za ove nedefinisane programe ppv ima experte-Krstic,Mali a posebno Covic i Vesic.Da li ima jos nekoga?On-stranka-drzava.

special image