• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontrolisaće se gde ide kredit iz Emirata

Izvor Tanjug

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković izjavila da je važno da kredit iz Ujedinjenih Arapskih Emirata od milijardu dolara bude usmeren u oblasti, gde će biti kontrolisan i dati najveće efekte.

Tabaković je rekla da će postojati kontrolni organ koji će kontrolisati za šta se koristi novac, podsetivši da nije bilo uslovljavanja u pogledu trošenja sredstava, jer je izraženo uverenje da će odgovorna vlast u Srbiji uložiti novac tamo gde smatra da je najpotrebnije.

Već nekoliko meseci u međunarodnoj javnosti o Srbiji se objavljuju pozitivne vesti i shvatilo se da Srbija može da bude partner, rekla je Tabaković, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Guverner NBS je dodala da je "od Londona do Amerike" dobila priznanja za stabilan kurs dinara i stabilnu inflaciju i povoljno makroekonomsko okruženje.

Govoreći o javnom dugu zemlje, Tabaković je navela da je domaća vlast od 2000. godine do danas uzela 232 kredita.

Ona je rekla da je bilo nenanamenski utrošenog novca, navodeći kao primer most na Adi Ciganliji koji je podignut u vreme bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa.

Tabaković je najavila da će projekat "Beograd na vodi", staviti glavni grad na turističku i poslovnu mapu, dok je govoreći o borbi protiv korupcije i kriminala, rekla da vlast mora da stvori uslove da mnogi budu bogati i ocenila da je konačno vreme da narod u Srbiji trajno vodi računa o svom interesu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image