• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirović: Deo kredita UAE ide u razvojne projekte

Izvor Tanjug

Igor Mirović izjavio je da će deo izuzetno povoljnog kredita od Ujedinjenih Arapskih Emirata biti usmeren isključivo u razvojne projekte.

Vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović izjavio je danas u Bačkoj Topoli da će deo izuzetno povoljnog kredita od Ujedinjenih Arapskih Emirata biti usmeren isključivo u razvojne projekte koji mogu da značajnije doprinesu povećanje prizvodnje u Srbiji.

Tim kreditom, dobijenim po uslovima povoljnijim nego ikada do sada, "moramo da se odnosimo veoma pažljivo", rekao je Mirović novinarima posle posete Industriji mesa "Topola" u Bačkoj Topoli.

Napominjući da će jednim delom tog kredita, čiji je ukupan iznos milijardu dolara, biti servisirana nepovoljna zaduzenja od ranije, on je istakao da će drugi deo biti usmeren isključivo u razvojne projekte koji će doprineti da Srbija poveća obim proizvodnje, da se smanji deficit i kroz razvoj proizvodnje poveća naplatu poreza.

"Punijim budžetom ćemo moći da vraćamo sve obaveze", kazao je Mirović i naglasio da je kredit od UAE "dokaz da se stvari u Srbiji kreću nabolje" i da se naša privreda stabilizuje.
Ministar je ocenio da to već sada uviđaju međunarodni partneri i dodao da je "na nama da ta sredstva utrošimo na najpametniji mogući način".

Prema njegovim rečima, biće dosta pritisaka u pogledu toga kako da se dobijena sredstva troše, ali, kako je ponovio, taj novac se pre svega mora uložiti u investicione projekte koji će stvoriti novu dobit.

"Cilj nam je da u svim delovima naše zemlje prepoznamo polove razvoja, one tačke u privredi koje mogu da odraze profit, a ne da popunjavamo rupe u budžetu i da saniramo potrošnju".

Posle radnog sastanka s rukovodstvom Indstrije mesa "Topola", Mirović je rekao da je uspešno preduzeće poput tog neophodno pomagati i podsticati. To bi trebalo da bude jedan od najvažnijih ciljeva ove i naredne vlade Srbije, koja će, kako smatra Mirović, najverovatnije biti formirana već sredinom aprila.

On je ukazao na izuzetan značaj postignutih rezultata u toj fabrici koja ima zaokružen ciklus proizvodnje, i na njene proizvode vrhunskog kvaliteta, dodajući da je lanjski izvoz bio vredan oko dva ipo miliona evra.

Industrija mesa "Topola" ubraja se u izuzetno dobre domaće kompanije, rekao je ministar, naglasivši da takvim preduzećima država mora da pomogne, pre svega boljim zakonima i uredbama koje će podsticati proizvodnju i doprineti ukupnom razvoju zemje.

"Topola" je uspela da se sačuva u protekih nekoliko deceija, a zaslužni za to su poslovodstvo i zaposleni u fabrici koja je, kako je ocenio, značajna ne samo za lokalnu sredinu, nego i za Vojvodinu i Srbiju.

Ministar Mirović je u pratnji predsednika kompanije Gojka Muhadinovića razgledao pogone Industrije mesa "Topola", kolektiva sa oko 350 zaposlenih, koji je prošle godine ostvario promet od 16 miliona evra i svoje proizvode izvozio u zemlje EU, Rusiju i države u okruženju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image