• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema prepreka za plaćanje preko PayPala

Izvor MONDO/Agencije

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da nema zakonskih prepreka za obavljanje platnog prometa sa inostranstvom preko servisa "Pejpal" (PayPal).

NBS navodi da su izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju iz decembra 2012. godine otklonjene sve zakonske prepreke za obavljanje platnog prometa preko tog servisa.

Tim zakonom omogućeno je da građani preko PayPal plaćaju robu iz inostranstva u devizama.

Kako se dodaje, utvrđeno je da se sredstva građana kod PayPal ne smatraju depozitom, već se vode na podračunu koji se kod te agencije otvara za namene elektronske kupoprodaje robe i usluga.

NBS ističe da je PayPal oslobođen odgovornosti da proverava učesnike u kupoprodajnim transakcijama koje se obavljaju u Srbiji, imajući u vidu da je na trgovcu odgovornost za eventualnu naplatu u
evrima.

Korisnici su u obavezi da, pri obavljanju transakcija, poštuju propise koji se primenjuju u Srbiji.

Napominje se da je za kontrolu deviznog poslovanja trgovaca nadležna Poreska uprava Ministarstva finansija.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan R

Pa valjda je državi u interesu da što pre omogući prijem novca iz inostranstva. Koliko bi naših firmi moglo da prodaje robu preko paypala samo da može? A da ne pričam o unutrašnjoj trgovini. Pre neki dan sam naručio novu vozačku preko net-a, ali sam morao da idem u poštu i ručno popunjavam uplatnicu, sa sve pozivom na broj, gde sam morao šalteruši da objašnjavam šta je nula a šta slovo O, umesto da i plaćanje obavim od kuće.

ivana

imamo sramotno nesposobno ministarstvo finansija! neke africke zemlje koje su nerazvijene imaju paypal u punoj funkciji a mi se brukamo! sramota me bila kad sam u inostranstvu otvarala racun i govorila da u srbiji ne moze

dreepatz

Znaci nista novo, i dalje ne mozemo primati novac jer izmene i dopune nisu ni priblizne onim sto su trebale biti. Bravo za fosile u skupstini!

special image