• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Norvežanke uživaju, dok Turkinje rintaju

Izvor Tanjug

Norvežanke imaju najviše slobodnog vremena u odnosu na sve ostale žene na svetu, dok su Turkinje rekorderke po vremenu koje provode u kućnim poslovima.

Istraživanje Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), čije rezultate prenosi "Blumberg", pokazalo je da Norvežanke "opušteno" provode čak 367 minuta dnevno!

Istovremeno, muškarci u Norveškoj su drugi na svetu po tome koliko pomažu u kući - rekorderi su Danci. Norvežani čak 180 minuta dnevno posvete kućnim i "servisnim" poslovima - nabavci, brizi o deci ili starima...

Kad je reč o vremenu koje provode u kućnim poslovima žene i muškarci, taj odnos najdrastičniji je u Južnoj Koreji i Japanu.

Korejanke, naime, pet puta više vremena provedu radeći takve poslove nego njihove "jače polovine", a Japanke 4,8 puta više nego Japanci.

Najveći teret kućnih poslova, ipak, podnose Turkinje: one na tim neplaćenim poslovima provode u proseku 377 minuta dnevno, a njihovi muževi samo 116.

Druge po "minutaži u kući" su Meksikanke - sa 373 minuta, u odnosu na 113 minuta koliko provode Meksikanci. Treće su Indijke, koje na kućne poslove troše 352 minuta dnevno, a njihovi muškarci 52.

Tagovi

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jasmina

Moj komentar i meni treba poso

tole

da bi norvežani mogli da se još više posvete kućnim poslovima, norveška uvozi fizikalce da ih odmenjuju kod žena, prednost imaju crnci i srbi koji se služe jezikom! He he he

Nanny

Čini mi se da su Norvežani pomešali Srbe i Turke...

special image