• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PKS:Investitore treba motivisati,a ne "naterivati"

Izvor Beta

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić izjavio je danas da je autobus proizveden u Ikarbusu u saradnji sa nemačkim Mercedesom dokaz napretka poslovne klime u proteklih godinu, dve.

Sertiće je, kako se navodi u saopštenju PKS-a kazao da je "srpski mercedes" dokaz i ogromnih napora koje je Vlada Srbije ulaže na promeni slike o Srbiji kao investicionoj destinaciji.

Sertić je istakao i da je novi investicioni talas koji je u Srbiju stigao u prvim mesecima ove godine izuzetno značajan rezultat, posebno imajući u vidu smanjeni investicioni potencijal zbog krize u svetu i veliku konkurenciju među zemljama u privlačenju investitora.

"U takvim okolnostima Srbija uspeva da vrati 'Mercedes', da obezbedi finansiranje projekata od nekoliko milijardi evra kao što je Beograd na vodi, da osvoji nove investitore, kao što su finska PKC Group koja je nedavno otvorila fabriku u Smederevu i američka kompanija NCR čije investicije donose posao za 2.000 visokostručnih ljudi", kazao je on.

Prema njegovim rečima, te investicije su dokaz da strani ulagači na Srbiju gledaju kao mesto vredno ulaganja i da je Srbija na dobrom putu da postane lider ovog dela Evrope u privlačenju stranih kompanija.

"Investicije su preduslov bržeg privrednog rasta i povećanja realne održive zaposlenosti. Bilo da su iz zemlje ili sveta, one donose kapital i nova radna mesta, a sa stranim direktnim ulaganjima domaća privreda dobija i savremene tehnologije i moderan menadžment i nove izvozne kanale", kazao je predsednik PKS-a.

On je naglasio i da Srbija investitore ne može da natera da ulažu, već može samo da ih privuče i motiviše da slobodno investiraju.

"Što je niži rizik, što veća stabilnost i predvidivost uslova privređivanja, uključujući i bitnu političku stabilnost, što manje administriranja, osnovni su kriterijumi kojima se rukovode, pri izboru destinacije za ulaganja i donošenju konačne odluke o investiranju", kazao je Sertić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image