• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori sa Kinezima za rudnik Feldstap

Izvor Tanjug

O rudniku Feldspat u Bujanovcu, za koji se traži strateški partner, vode se pregovori sa jednom kineskom kompanijom, izjavio je ministar prirodnih resursa i rudarstva Milan Bačević.

Baćević je, tokom današnje posete tom rudniku, naveo da bi strateški partner omogućio da se podigne kvalitet i kvantitet rudarske proizvodnje, i izrazio zadovoljstvo što je taj rudnik, i pored svojih teškoća, uspeo da zaposli pet novih ljudi.

Ministar je konstatovao da rudnik redovno izmiruje dohotke radnicima i plaća obaveze državi, potvrdivši reči direktora rudnika Zvonka Stoiljkovića da je to ministarstvo pomoglo rudniku da izmiri dugove prema EPS-u i da nabavi polovni kamion.

Povodom interesovanja rudara za sudbinu planiranog kanala Dunav-Morava-Vardar, ministar je objasnio da je u toku izrada prostornog plana, pošto je studija izvodljivosti pokazala finansijsku isplativost.

Bačević je posetio i Bujanovačku banju, gde je sa rukovodstvom razgovarao o mogućnostima rešavanja problema korišćenja mineralnih izvora, koji ta banja ima sa kompanijom Heba.

Ministar je rekao da bi u rešavanje problema trebalo da se uključi lokalna samouprava kako bi se postigao dogovor, a ako on nije moguć onda bi banja, kako je kazao, trebalo da napravi sopstveni izvor.

Vršilac dužnosti direktora Bujanovačke banje Stojanče Savov rekao je da je ta banja opterećena i potraživanjem za zaostale plate zaposlenih, ocenjujući da bi bilo dobro da država više socijalnih osiguranika šalje u tu banju na oporavak.

Ministar je potvrdio da je razvoj te banje značajan, s obzirom na blizinu Kosova.

Bačević je obišao i fabriku kotolova za kućne sisteme grejanja Megal u Bujanovcu, koje 43,6 odsto proizvodnje izvozi.

Tokom susreta sa simpatizerima Srpske napredne stranke u Bujanovcu, miinistar je izrazio uverenje da će ta stranka sasvim sigurno pobediti na predstojećim izborima i zatim prihvatiti sve obaveze koje iz toga proizilaze.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image