• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glamočić: Učinićemo sve da spasimo PIK Bečej

Izvor Tanjug

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić izjavio je danas da će država pomoći opstanak PIK Bečej, kako bi bila sačuvana proizvodnja i radna mesta u tom izuzetno važnom kombinatu.

"Pokušaćemo da napravimo dogovor sa poveriocima i da pregovaramo sa strateškim partnerima", rekao je Glamočić posle posete tom kombinatu koji ima 1300 zaposlenih, i dodao da neće biti dopušteno da radnici ostanu na cedilu i da taj kombinat prođe "onako kako su prošli neki drugi ranije, tokom privatizacije".

Napominjući da je problem PIK Bečeja nastao "nesrećnom privatizacijom" proteklih godina, on je istakao da se Ministarstvo poljoprivede aktivno uključilo u rešavanje tog problema na inicijativu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vucića.

"Rešenje je praktično nađeno i ono će biti predočeno već nakon formiranja nove republičke vlade", rekao je ministar.

Glamočić je naveo da će država, uprkos tome što je manjinski poverilac PIK-a, naći model kako da se dogovori sa ostalim mnogobrojnim poveriocima i da dođe do strateškog partnera kako bi taj problem konačno bio rešen na zadovoljstvo zaposlenih, ali i društva u celini".

PIK Bečej (skoro tri godine u stečaju) sada, prema njegovim rečima, funkcioniše dosta dobro, a model za spašavanje tog kombinata predviđa da svi njegovi radnici ostati zaposleni.

"To rešenje ima podršku i stečajnog upravnika i zaposlenih u PIK-u", istakao je Glamočić, i dodao da nema govora o tome da će ta firma bankrotirati kako je ranije predviđano.

U razgovoru sa rukovodstvom PIK-a, stečajni upravnik tog kombinata Pavel Severinji istakao je da PIK već tri godine ostvaruje pozitivne rezultate i to bez pomoći banaka i da socijalni status zaposlenih nije narušen a stečajna masa je, zahvaljujući angažovanju u tom kolektivu, čak i uvećana.

On je napomenuo da je proteklu godinu PIK završio sa poslovnim dobitkom od 700.000 evra.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević kazao je da je opstanak ove firme od ogromnog značaja ne samo za tu bačku opštinu već i za državu u celini i izrazio uverenje da će država pomoći u zaštiti i očuvanju proizvodnje u tom kombinatu.

Prema njegovim rečima, ta opština je izuzetno važna sa aspekta razvoja stočarstva, ali i ukupne poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. U Bečeju je u proteklih godinu ipo dana, kako je naveo, u poljoprivrednu infrastrukturu uloženo oko 70 miliona dinara.

Ministar Glamočić je takođe posetio uspešne farme Mužlai u Bačkom Gradištu, kao i Džigurski i Agroprodukt Šinković u Bečeju, a potom razgovarao sa predstavnicima udruženja stočara o modelima za rešavanje problema u toj oblasti poljoprivrede.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

be?ej

'socijalni status radnika nije ugrozen' ?!? primaju ljudi 19hiljada i to ako prime. Sram vas bilo!

dalabu

Posao drzave nije da spasava preduzeca...stvorite uslove na trzistu...regularno za sve...to znaci oni koji uniste preduzece snose posledice...ovo je samo zamajavanje...nije drzavni posao da spasava preduzeca...to nisu Vase nego NASE pare.... pozdrav

special image