• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što zaradimo, odmah i potrošimo

Izvor Tanjug

Prosečna mesečna raspoloživa sredstva po domaćinstvu u Srbiji, u četvrtom kvartalu, iznosila su 58.368 dinara, a izdaci za ličnu potrošnju iznosili su 55. 881 dinara.

Najveći deo potrošen je za hranu i bezalkoholna pića 41,5 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Izdaci za stanovanje, vodu, električnu energiju, gas i ostala goriva bila su 17,1 odsto, zatim slede izdaci za transport 7,5, alkoholna pića i duvan 4,9, odeću i obuću 4,8, ostali lični predmeti i ostale usluge - 4,6 i rekreaciju i kulturu 4,4 odsto.

Od ukupno raspoloživih sredstava domaćinstava, 96 odsto čine prihodi u novcu, a četiri odsto su prihodi u naturi. Najveći udeo u raspoloživim sredstvima imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa 43,1 odsto, zatim penzije 33,3, prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova 5,1 i naturalna potrošnja četiri odsto.

Podaci su dobijeni putem ankete, u kojoj se primenjuju metod vođenja dnevnika za proizvode i usluge lične potrošnje, i metod intervjua na bazi upitnika, gde je referentni period za trajna dobra dvanaest meseci, za polutrajna dobra, poljoprivredu, lov i ribolov tri meseca, a za prihode mesec dana.

Od 1.200 domaćinstava, predviđenih za anketiranje, u četvrtom kvartalu je time obihvaćeno 1.129 domaćinstava, odnosno 94 odsto.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image