• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraživanje: Srećniji zaposleni koji manje misle

Izvor Tanjug

Najsrećniji na poslu su radnici koji ispunjavaju radne zadatke koji ne zahtevaju razmišljanje, pokazala je studija istraživača sa Univerziteta Irvin u Kaliforniji.

"Posao koji ne zahteva mentalnu uključenost pruža nam osećaj ispunjenosti i zadovoljstva bez stresa i frustracije", objasnila je vođa istraživačkog tima sa kalifornijskog univerziteta Gloria Mark za Vol Strit Džornal.

Istraživanje, u koje su bili uključeni zaposleni u Majkrosoftu koji su ispunjavali zadatke primanja i servisiranja raznih podataka tokom celog dana, pokazalo je da su se službenici u trenutku obavljanja poslova koji zahtevaju veliku pažnju i usredsređenost osećali mnogo manje srećni nego kada se od njih tražilo samo puko čitanje poruka i odgovaranje na elektronsku poštu.

"Koncentracija dovodi do jedne vrste stresa a ljudi su generalno srećniji kada nisu pod stresom", objašnjava doktorka Mark.

"S druge strane posao 'naslepo' ne zahteva napor a, ipak, pruža osećaj zadovoljstva zbog ispunjenja radne dužnosti", zaključuje se u studiji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image