• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosečna plata nam pala još jedan odsto

Izvor MONDO/Agencije

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena februara, iznosila je 44.057 dinara što je, kada se uračuna inflacija, jedan odsto manje nego u istom mesecu prošle godine.

 Pala prosečna plata Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Ilustracija
Izvor: Petar Stojanović, MONDO

Prosečna zarada za porezima i doprinosima iznosila je 60.845 dinara.

U poređenju s februarom 2013. godine, prosečna neto zarada je nominalno (poređenje samo iznosa, bez računanja inflacije) bila veća za 1,6 odsto, a realno manja za jedan odsto, dok je prosečna bruto zarada nominalno bila veća za 1,1 odsto, a realno manja za 1,5 odsto.

Gledano prema januaru, februarska plata je bila nominalno veća za 16 odsto, a realno za 15,9 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prosečna neto zarada isplaćena u januru i februaru, nominalno je bila manja za 0,6 odsto, a realno za 3,4 odsto nego u istom periodu prošle godine. Prosečna bruto zarada je nominalno bila manja za 1,1 odsto, a realno za 3,9 odsto.

Izvor: Ilustracija MONDO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Moze im se ...

Meni je pala 100 posto, kad su mi u Novembru rekli "Idi malo sad kuci zvacemo te na prolece"... (mozda)

Bože pomozi samo

Ma o kakvoj prosečnoj zaradi govorite o 44,057 koliko njih ima toliku prosečnu zaradu??????? Ej ljudi, ludi narode probudi se i pogledaj kako političari i kojekakvi direktori i oni sa kojekakvim privatnim fakultetima uživaju u životu dok jadna radnička klasa koja najviše radi gleda kako da preživi mesec. Ej ludi narode, dođite u Skupštinu i Vladu Vojvodine da vidite kolike imaju plate funkcioneri koji ništa ne rade sem što organizuju partijska drženja i ispijaju kafe, a većina naroda i dece su gladni. Kriva Drino jednom se bar ispravi, da dođe konačno malo pravde u ovoj jadnoj i pokradenoj Srbiji!!!!

special image