• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema produžetka roka za popust za struju

Izvor Beta

EPS neće dodatno produžavati rok za popust na račune za struju jer bi to ugrozilo finansijske tokove i poslovanje.

Elektroprivreda Srbije (EPS) preporučuje kupcima koji žele da ostvare popust od pet odsto na električnu energiju plaćanjem računa na isteku roka, 25. dana u mesecu, da to učine na šalterima EPS-a.

Kako su agenciji Beta rekli u EPS-u, uplate na šalterima EPS knjiže se istog dana, tako da ako kupac ne stigne da plati račun dok radi platni promet, preporuka je da uplatu obavi direktno na šalteru distribucije.

Ističe se da platni promet ne radi 24 sata, što znači da se uplate koje su u banci izvršene u kasnim popodnevnim časovima ne mogu preneti istog dana.

Veliki deo penzionera u Srbiji, koji uglavnom redovno plaćaju struju, dobija drugi deo penzije 25. dana u mesecu, odnosno 26. ako je prethodni dan ponedeljak.

Prilikom produženja roka za važenje popusta jedno obrazloženja je bilo da se to radi kako bi penzioneri imali priliku da koriste popust.

Popust važi za izmirenje duga, to znači da novac mora da bude prenet na račun EPS Snabdevanja, ističe se i dodaje da je rok za popust produžen sa 20. na 25. u mesecu baš zato što EPS želi da kupci ostvare popust do tog dana.

"U ovom trenutku, svako dalje pomeranje roka ugrozilo bi finansijske tokove i poslovanje EPS-a, čime bi bilo ugroženo normalno funkcionisanje elektroenergetskog sistema", rečeno je u EPS-u.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

revoltirana

Penzioneri su buducnost ove zemlje! Samo o njima treba da brinemo! Oni su imali priliku da penziju zarade,a mi? Muka mi je vise od istih!

special image