• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikarbus: Prvo ugovori, pa mercedesovi autobusi

Izvor Beta

Preduzeće Ikarbus započeće redovnu proizvodnju autobusa sa oznakom "mercedes" tek kada budu sklopljeni ugovori sa kupcima, rekli su u tom preduzeću.

U Ikarbusu su istakli da se razgovara se sa mnogim potencijalnim kupcima zainteresovanim za nabavku autobusa koji se sklapaju u saradnji sa nemačkim Mercedesom, ali nisu želeli da otkriju o kojim kompanijama je reč.

"Ikarbus autobuse proizvodi samo sa poznate kupce, što znači da proizvodnja počinje posle sklapanja ugovora o prodaji", rekli su u Ikarbusu.

Na pitanje agencije Beta zbog čega kasni potpisivanje ugovora sa obrenovačkim prevoznikom Trans-jug o prodaji četiri autobusa pod oznakom "mercedes", u srpskom proizvođaču autobusa rekli su da se radi o tehničkim razlozima i da se još ne zna kada će ugovor biti potpisan.

U Ikarbusu su kazali da je u toj zemunskoj fabrici u toku remont autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd".

Ikarbus je 9. marta predstavio prototip gradskog autobusa proizvedenog u saradnji sa Mercedesom. Reč je o autobusu sa 35 sedišta, predviđenom za ukupno 100 putnika, koji je prilagođen za gradske i prigradske linije, ima "euro pet" motor i košta oko 130.000 evra.

Najavljeno je i da bi za tri do četiri meseca mogla da počne redovna proivodnja tih autobusa, kao i da je to prvi u nizu modela koje Ikarbus i Mercedes planiraju za narednih godinu i po do dve godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image