• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top job: Dvadeset poslodavaca nudi 700 mesta

Izvor Tanjug

Sajam zapošljavanja "Top džob" (Top Job), Peti po redu s, na kojem učestvuje 20 kompanija koje su ponudile od 500 do 700 radnih mesta, otvoren je danas u Belexpocentru na Novom Beogradu.

Tokom ove dvodnevne sajmske manifestacije, zainteresovani će moći danas do 19,00 časova i sutra do 18,00 sati, da predaju svoje radne biografije poslodavcima, među kojima su, između ostalog, kompanije Delez, NIS, VIP mobitel, ĐAK, Fijat automobili Srbija....

Poslodavci najviše traže operatere za rad u kol centrima sa odličnim znanjem nekog od stranih jezika (nemački, francuski, italijanski, španski, holandski, engleski...), prodavce u maloprodajnim objektima i programere.

Organizator Top džoba, Marina Antić, rekla je Tanjugu da prvog dana očekuju da će sajam posetiti između tri i pet hiljada građana, a da će drugog dana zbog medijske podrške biti čak i više.

"Ovo je peti put da se sajam zapošljavanja održava na našoj opštini, a kod nas realno ima i najviše poslodavaca koji mogu da zaposle. Većina njih ima sedište ovde", rekao je predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić.

On je dodao da ta opština radi u okvirima zakonskih mogućnosti na tome da pomogne mlade preduzetnike tako što im centar za razvoj lokalne ekonomije u prva tri meseca plaća sve troškove poslovanja.

"Mladi preuzetnici mogu da dođu kod nas, a mi ćemo, takođe, pokušati da ih usmerimo ako se odluče za samostalan biznis", rekao je Šapić.

Potpredsednici sektora za ljudske resurse kompanije Delez Srbija, koja je i prijatelj ovogodišnjeg sajma, Sanja Jevđenijević rekla je Tanjugu da se to preduzeće trudi da svakoj biografiji da značaj, mada ne može na svaku da odgovori.

"Sajam daje mogućnost ljudima da u razgovoru dođu do onih odgovora koji se tiču njihove lične karijere a i poslodavci, s druge strane, mogu da prepoznaju usmerenja koja se samo na osnovu CV-ja ne vide", kaže ona.

Na pitanje koliko bi ta kompanija ljudi mogla da angažuje u ova dva dana, Jevđenijevićeva je navela da to zavisi i od fluktuacije u samoj firmi, te da u sistemu  poput Deleza, koji zapošljava oko 10.800 ljudi, to mogu da budu ogromne cifre mesečno.

"Mi se trudimo da na rukovodeće pozicije 'povlačimo' ljude unutar kompanije, ali i da angažujemo ljude sa strane, najpre na nižim pozicijama, kako bi razumeli šta znači raditi u toj kompaniji", objasnila je ona.

Kompanije poput Apatinske pivare i Imperial Tobako spremne su kroz "trainee" i "graduate programme" da ulažu u razvoj mladih kadrova.

Sajam će tokom dva dana imati otvorena radna mesta za kompanije koje posluju širom Srbije - Delez Srbija, Naftna industrija Srbije, Imperial, Tobako SCG, Cepter internešnl, Apatinska pivara, Fiat automobili Srbija, PwC Serbia, EY Serbia, VIP mobajl, S&SAX, Tigar gume, Đak, Trizma, Sitel i Teledirekt.

Sajam će sutra raditi od 11.00 do 19.00, a u četvrtak od 10.00 do 18.00 sati.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lala

Di ima posla za nas fizikalce

Wishmaster

Mlaćenje prazne slame... Niko koga znam, a ko je otišao na ovo, nije ni na razgovor za posao pozvan, a kamoli da se zaposlio... Trošenje novca uzalud!

Mira

@Wishmaster Tako je,nema od toga nista.

special image