• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U kojim zemljama je najlakše naći posao?

Prag, Kopenhagen i Dablin zauzeli su prva tri mesta na listi gradova u kojima je u Evropi najlakše naći novi posao, pokazalo je istraživanje predstavljeno u julu.

Prag, Kopenhagen i Dablin zauzeli su prva tri mesta na listi gradova u kojima je u Evropi najlakše naći novi posao, pokazalo je istraživanje predstavljeno u julu.

Istraživanje, koje je za potrebe Evropske komisije sprovedeno u novembru 2006., pokazalo je da se 70 odsto ispitanika složilo da je im je bilo lako da nadju novo zaposlenje u češkoj, danskoj i irskoj prestonici.

Prema anketi Eurobarometra, sprovedenoj u 75 gradova širom Evropske Unije, u Hrvatskoj i Turskoj, najnepopularniji medju sopstvenim žiteljima su Atina, Bukurešt i London, dok je oko 90 odsto stanovnika Kopenhagena, Luksemburga i Talina reklo je da su zadovoljni životom u svom gradu.

Uprkos lakom nalaženju posla, čak 94 odsto stanovnika Dablina smatra da je u tom gradu teško naći stan po pristojnoj ceni, a isto za svoje gradove smatraju i stanovnici Luksemburga i Pariza, preneo je Rojters.

Cene kuća u Irskoj su se učevorostučile od početka ekonomskog buma u toj zemlji, krajem devedesetih godina, a prvi put za pet godina pale su u martu.

"S obzirom na rast cena stambenog prostora u mnogim zemljema EU, nije iznenadjujuće što samo 27 odsto ispitanika smatra da je moguće naći odgovarajući smeštaj po prihvatljivoj ceni", kaže se u izveštaju.

Grčka prestonica Atina našla se, prema odgovorima svojih stanovnika, prilično nisko na listi, zbog zagadjenog vazduha i manjka zelenih površina i parkova.

Nezadovoljni su i stanovnici Pelerma i Napulja, koji se žale uglavnom na gradski prevoz i malo zelenila, a skoro 100 odsto ih se slaže da je u tim gradovima veoma teško naći posao.

Čak 97 odsto stanovnika Danske, Finske i Švedske izjavilo je da se "ponekad ili uvek" osećaju sigurnim u svojim gradovima, dok je više od 50 posto ljudi koji žive u Napulju odgovorilo suprotno.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image