• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd će uskoro prodavati građevinsko zemljište

Izvor Beta

Sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić najavio je da će uskoro biti usvojena izmena odluke o gradskom građevinskom zemljištu, tako da će Beograd početi da prodaje gradsko građevinsko zemljište.

"Grad to do sada nije radio, već je samo davao gradsko građevinsko zemljište u zakup na 99 godina. Investitor kad kupi zemljište, može da ga stavi pod hipoteku, da dobije kredit u banci", kazao je Vesić na okruglom stolu o privrednoj saradnji Srbije i Velike Britanije.

Vesić je rekao da Beograd zbog teške finansijske situacije nema mnogo mogućnosti da investira u velike projekte tako da će fokus biti na javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, ističući da će za najveće inftastrukturne projekte će biti potrebni partneri.

"U Beogradu su važni projekti iz saobraćajne infrastrukture, a to je završetak obilaznice oko Beograda, zatim završetak unutrašnjeg magistralnog prstena čime se rasterećuje saobraćaj u gradu, metro, izgradnja druge i treće faze Veletržnice, kao i javne podzemne garaže", rekao je sekretar Privremenog organa Beograda.

Naveo je da će Grad Beograd do avgusta, a najkasnije septembra sam završiti prvu fazu Veletržnice i dodao da će taj projekat gradski budžet koštati između šest i sedam miliona evra.

"To je najveća Veletržnica na Balkanu, a tražićemo partnera za drugu i treću fazu Veletržnice", istakao je Vesić, napominjući da je to veoma važan projekat za Beograd.

Prema njegovim rečima, Javno preduzeće "Parking servis" u saradnji s Gradom Beogradom počinje izgradnju podzemnih garaža kroz partnerski odnos s privatnim investitorima, tako što će grad uložiti imovinu, a privatnik novac.

"'Parking servis' je detaljnije razradio izgled 14 garaža, a najpre bi mogle da se izgrade četiri garaže za koje su urađena i idejna rešenja", rekao je Vesić.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Милан

Почела је распродаја

alek

ne prodajte zemlju bre!

special image