• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dužnici: Prva Zastava oružje, na listi i Peconi

Izvor Tanjug

Kragujevačka državna kompanija Zastava oružje najveći je poreski dužnik sa 6,7 milijardi dinara duga za poreze i doprinose, a sledi privatna kompanija Simpo, sa 4, 2 milijarde.

Treći i četvrti na ovoj listi su Krušik Valjevo sa 2,3 milijarde dinara duga i PTT Namenska sa 1,8 milijardu dinara.

Prema podacima Poreske uprave Srbije, na najnovijem spisku najvećih dužnika su i Kompanija Borba koja za poreze duguje 1,7 milijardu dinara, ali i Monus, vlasnika Predrag Ranković Peconi, koji državi po ovom osnovu treba da uplati 1,4 milijardu dinara.

Monus se "iznenada" pojavio na listi dužnika, jer ga nije bilo na prethodnom spisku koji je Poreska uprava objavila pre tri meseca.

Novina u odnosu na spisak iz januara je i činjenica da je kompanija Sloboda iz Čačka drastično smanjila svoj dug. Naime, dug te kompanije trenutno iznosi gotovo 146 miliona dinara, dok je pre tri meseca Poreska uprava od ove čačankse fabrike potraživala 2,54 milijarde dinara.

Koncern Farmakom, u vlasništvu Miroslava Bogićevića je od kraja protekle godine do danas, svoj poreski dug povećao za oko pola milijarde dinara, na 1,7 milijardi dinara.

Istovremeno FK Crvena Zvezda, koji je pre tri meseca za poreze i doprinose dugovao oko 437 miliona dinara, sada se ne nalazi na spisku poreskih dužnika, a FK Vojvodina je gotovo duplo smanjila svoja dugovanja, sa 76 miliona dinara na 36,1 milion dinara.

Dug FK Smedereva se povećao za oko tri miliona dinara na 275 miliona dinara.

Luka Beograd, u vlasništvu Milana Beka, duguje 685 miliona dinara, a preduzeća u vlasništvu Dragana Đurića, Zekstra, Optika i Veterinarski zavod državi duguju 461 milion dinara.

Poreska uprava objavila je danas spisak najvecih poreskih duznika na dan 26.3. 2014.godine, na kome se ne nalaze dužnici koji su u postupku reprograma dugovanja.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dubioza

A do kad ću ja da radim preko omladinske za tri puta manje pare nego po grupi posla koji obavljam i da kršim zakon o radu po raznim članovima, po podeli posla od strane pretpostavljenih, u Slobodi Čačak? Dokad nepravda i bezzakonje?

special image