• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dželetović: Propala preduzeća idu pod katanac

Izvor Fonet

Društvena i državna preduzeća u Srbiji koja ne budu imala tržišnu perspektivu biće ugašena, uz odgovarajući socijalni program, jer država vipše nema novca za njih, kaže jedan od autora ekonomskog programa nove vlade.

Milenko Dželetović, koordinator Ekonomskog saveta Srpske napredne stranke (SNS) u intervjuu za Nedeljnik rekao kaže da ekonomski program prvo predviđa strukturne reforme, koje pre svega podrazumevaju izmene zakona i stvaranje atraktivnog ambijenta za domaća i strana ulaganja.

U tom smeru, kako najavljuje, pripremljeno je više od 20 zakona, koji će biti usvojeni po hitnom postupku.

Prema njegovim rečima, predviđeno je restrukturiranje javnih preduzeća radi povećanja njihove efikasnosti i racionalizacije troškova.

Restrukturiranje 154 preduzeća neće biti završeno do maja ove godine, već u produženom roku, kako bi po usvajanju zakona o privatizaciji najveći broj bio privatizovan, izjavio je Dželetović.

Na drugom mestu su mere fiskalne konsolidacije, u okviru kojih će se nastaviti sa nultom tolerancijom za neplaćanje poreza, pooštriti mere u borbi protiv sive ekonomije i izvršiti reforma Poreske uprave, sa ciljem poboljšanja naplate poreza, a ukinući se sve bespotrebne agencije, zavodi i fondovi koji se finansiraju iz budžeta.

Prema rečima Dželetovića, treći set mera se odnosi na stimulisanje zapošljavanja, kroz motivisanje privatnog sektora za otvaranje novih radnih mesta.

Novi zakoni o radu, stečaju i privatizaciji će biti usvojeni u predviđenom roku i uz saglasnost sindikata koji učestvuju u radnim grupama za njihovo donošenje, tvrdi Dželetović.

Upitan zna li se već koji ministar može da iznese te bolne ekonomske reforme, on je rekao da je, poučen iskustvom iz prethodnog perioda, uveren da Aleksandar Vučić već ima odgovrajuća kadrovska rešenja, koja isključuju mogućnost ponavljanja grešaka.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

M.MACA

NESMEMO IZGUBITI! LJUBAV, VERU, NADU, BOLJU BUDUCNOST.AL SAMO RADOM I USPESNIJIM PODUHVATIMA U SVEMU.

M.MARA

KAKO NAS NAROD RADI TAKO I UBERE SVOJE PLODOVE.TREBA I SUTRA NASA DECA DA NAS NATAVE AKO IM OMOGUCIMO BOLJITAK.KATANAC #

M.MACA

STA I KOLIKO VREDI IZA KATANCA? SAMO VELIKA BOGATIJA BUDUCNOST OVOG NASEG VREDNOG NARODA"KO RADI TAJ I IMA"IMA ZA SVE!!!

special image