• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija - najbolje državno preduzeće

Izvor MONDO/Tanjug

"Metalac" i "plazma" najbolji su brendovi u Srbiji u prethodnih deset godina, a Telekom Srbija najbolja kompanija sa državnim vlasništvom, "presuđeno" u akciji "Najbolje iz Srbije".

Na svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu proglašeni su pobednici jubilarne desete akcije "Najbolje iz Srbije".

Ove godine za to prestižno priznanje je konkurisalo 175 brendova, a proglašena su 23 pobednika za 2013. godinu, kao i najbolji robni i korporativni brend u protekloj deceniji.

"Metalac" je proglašen za najbolji korporativni brend a "plazma" za najbolji robni brend u prethodnoj deceniji.

Za najbolje javno, državno ili dominantno državno preduzeće proglašen je Telekom Srbija. Ispred Telekoma Srbija nagradu je primio Draško Marković, izvršni direktor za ljudske resurse, a uručio mu je Sava Pavlović, student Pravnog fakulteta u Beogradu u ime pobedničkog tima na takmičenju svetskog prava u Oksfordu.

U kategoriji "Najbolji izvoznik", pobednici su Fijat automobili Srbija, i to kao veliko preduzeće, a među malim i srednjim preduzećima tu titulu je poneo Bioenerdži point (Bioenergy).

Kada je reč o korporativnom brendu, nagrađeni su Koncern Bambi (hrana), Nektar (piće), Hemofarm (hemija, kozmetika, farmaceutski i srodni proizvodi), Alfa Plam (trajna potrošna dobra), Mona (odeća i obuća), NIS (proizvodna dobra i poslovne usluge), DIS (velika uslužna preduzeća) i Energoprojekt Entel (mala i srednja uslužna preduzeća).

U kategoriji robni brend, najbolji su "iskon" ulje (hrana), "jelen" pivo (piće), "meriks" (hemija, kozmetika, farmaceutski i srodni proizvodi), "metalac posuđe" (trajna potrošna dobra), "ikstrim intimo" (Extreme intimo - odeća i obuća) i hibrid suncokreta "sumo 1 PR" (proizvodna dobra i poslovne usluge).

"Futoški kupus" najbolji je brend sa zaštićenim geografskim poreklom.

Nagrađeni su i "mamas biskvit haus" (Mammas Biscuit House - najbolji lokalni brend), "premia" (najbolja trgovinska robna marka) i "naše zrno", koje je ocenjeno kao najuspešnije uvođenje novog brenda.

U kategoriji stranih korporativnih brendova koji posluju u Srbiji laureat je Koka kola Helenik (Coca Cola Hellenic), a za najbolje uvođenje stranog brenda na tržište Srbije nagrada je pripala kompaniji Gazprom petrol stejšns (stations).

Jubilarnu akciju "Najbolje iz Srbije" organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i dnevnim ekonomskim listom "Privredni pregled".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image