• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić i Svetska banka razgovarali o reformama

Izvor Tanjug

Veliki izazov za novu Vladu Srbije biće da nađe balans između teških reformi i uverenja da će te mere obezbediti bolje uslove života, izjavila je direktor Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin.

Goldstin je posle razgovora u Beogradu sa budućim srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i nekima od članova budućeg kabineta, istakla da su reforme u Srbiji izuzetno važne, naročito reforma javnih preduzeća.

Goldstin je rekla da je za Srbiju važno da sprovede reforme, kako bi u procesu oporavka od krize išla u korak sa Evropskom unijom.

"Kada kažem reforme, govorimo o dva smera na koja se moramo fokusirati. Prvi je reforma javnih preduzeća - ona je odavno bila potrebna i sprovele su je mnoge zemlje bivše Jugoslavije i to pre 10 do 15 godina", kazala je Goldstin za RTS.

Nova Vlada mora da preduzme zakonske mere prema firmama koje prave gubitke, ali naravno, da pri tome vodi računa i o pravima radnika, njihovim otpremninama i zato je to kritično važna reforma, objasnila je ona.

"Drugi smer, o čemu sam razgovarala sa Vučićem, jeste da se pojača rad sa Svetskom bankom i drugim partnerima", rekla je Goldstin.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image