• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasador Emirata: Srbija je bogata zemlja

Izvor Tanjug

Saradnja Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je u usponu doneće dobrobit obema zemljama, ocenio je ambasador UAE u Beogradu Đuma Rašid Sejf Zajid el Daheri.

"Emirati teže međunarodnoj saradnji koja utiče na napredak naše države i stanovnika, a Srbija je jedna od najbogatijih zemalja u regionu istočne Evrope", rekao je Daheri u razgovoru za RTS.

On smatra da Srbija ima ogromne mogućnosti u oblastima industrije i poljoprivrede, a da je bogata i velikim umovima.

"To je dovelo do saradnje, koja će doneti dobro i Srbiji i Emiratima. Nema sumnje da su ugovoreni poslovi blizu realizacije", dodao je ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Emirati će, na primer, uvoziti jabuke iz Srbije. Verujem i da će projekat "Beograd na vodi" doneti ekonomski preporod vašoj zemlji", isitiče Daheri koji je pre mesec dana postao ambasador u Srbiji.

Ekonomska saradnja dve zemlje ubrzano se razvija, a međusobne posete na najvišem nivou, značajno su doprinele njenom usponu.

"Poslovni ljudi iz Emirata i iz Srbije dovoljno su informisani, jer se često posećuju u poslednje vreme, pa su i predstavnici vaše Privredne komore imali mnogo sastanaka u našim privrednim komorama i sa ministrom privrede", navodi Daheri.

Amabasador UAE najavio je i skori dolazak emiratske poslovne delegacije koja će posetiti i Sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

"To će biti izuzetna prilika za razmatranje mogućnosti buduće i obimnije saradnje", dodao je Daheri.

On je izrazio nadu da će uskoro videti kako Srbija napreduje i postaje jedna od najuticajnijih zemalja.

Diplomatske veze Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima uspostavljene su u martu 2007. godine. Ambasada Srbije u Emiratima otvorena je prošle godine, a emiratska ove godine - u pravo vreme, prema rečima ambasadora El Daherija.

Nedavno su ukinute vize za srpske državljane sa diplomatskim pasošima, a ambasador El Daheri očekuje pregovore kako bi se one ukinule za sve srpske pasoše, što će dati mogućnost više za češće posete.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image