• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajina zaustavila Železaru

Izvor Tanjug

Železara Smederevo će zaustaviti proizvodnju najmanje na tri nedelje, jer postoje problemi u dopremanju sirovina iz Ukrajine zbog sitiacije u toj zemlji.

Pauziranje u proizvodnji fabrika će iskoristiti za planirani remont, rekao je danas Tanjugu finansijski direktor tog preduzeća, Bojan Bojković.

Prema njegvom rečima, zaustavljanje i ponovno pokretanje proizvodnje predstavljaju značajan trošak, ali je Vlada Srbije u aprilu, pre tri nedelje, uplatila Želazari finansijska sredstva kojima će moći da u potpunosti zatvori finansijsku konstrukciju.

Zaustavljanje proizvodnje neće ugroziti ugovoren proslove, jer je uobičajeno da se pri isporuči čeličnih proizvoda određuju širi rokovi, kaže Bojković, precizirajući da najveći plasman imaju na tržište Italije, gde isporučuju toplo valjane trake, ali da termini isporuke nisu precizirani.

Železera, prema njegovim rečima, ima zainteresovane kupace za 2,5 puta više čeličnih proizvoda nego što može da proizvede, tako da za budući plasman uopšte ne brinu.

Skupština i menadžment Železare su juče saopštili da će fabrika na kratko obustaviti proizvodnju zbog prilagođavanja obima i dinamike proizvodnje novonastalim uslovima u regionu iz koga fabrika nabavlja sirovine, kao i zbog obnavljanja do sada korišćenih kreditnih linija tokom 2013 i početkom 2014. godine, kao i zbog minimiziranja troškova.

U saopštenju je navedeno da će se u periodu obustave proizvodnje,pristupiti planiranim remontnim aktivnostima, u pogonima glavnog proizvodnog toka i da se očekuje nastavak poslovanja u tekućoj godini u uslovima sličnim prethodnoj poslovnoj godini.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predrag 67

Zaustavljanje rada železare je svuda u Svetu najgora moguća vest, samo je u Srbiji to dobra vest!

dza

ma da

special image