• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković: Podržaćemo vladu, ali bićemo kritični

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković izjavio je danas da će ta kompanija podržavati sve mere koje donosi Vlada Srbije ali i da će biti kritična prema onome što smatra da nije dobro.

Vlada Srbije i jedna od najvećih srpskih kompanija imaju obavezu da međusobno sarađuju, smatra Mišković, uveren da u tom kontekstu nije bitan njegov lični odnos i mišljenje o premijeru Aleksandru Vučiću.

"Moj lični odnos i mišljenje o njemu nije bitno, ali to ne sme da bude prepreka saradnji između vodeće srpske kompanine i Vlade Srbije, pa i njenog premijera. Mi svi zajedno imamo samo jedan zadatak, a to je da srpska privreda bolje radi i da građani Srbije vide bolju perspektivu i bolju život", istakao je Mišković.

Mišković je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja Delta holdinga, podržao praksu razgovora predstavnika vlade i privrednika o merama ekonomske politike, dodajući da je vrlo značajno da takvi sastanci postanu tradicionalni, a kao posebnu povoljnost naveo olakšice, odnosno podsticaje za novo zapolsljavanje.

On smatra da samo štednjom neće biti moguće ostvariti zacrtane ekonomske ciljeve već da su neophodne investicije, naročito u poljoprivredi, te navodi da prilikom usvajanja ekonomske politike, čiji je nosilac Vlada Srbije, treba da budu uključeni bankarski i realni sektor, stručni krugovi, kao i mediji.

Mišković je na sastanku sa premijerom, kako je rekao, govorio o tri projekta, koje Delta holding namerava da realizuje, a koji su vrlo važni za Srbiju.

Reč je o Ritejl parku u Novom Sadu, novoj poslovnoj zgradi Delta holdinga i izgradnji najvećeg šoping mola u regionu, ukupna vrednost tih investicija je 150 miliona evra, a njihova realizacija će uposliti 6.000 građevinskih radnika.

Dodao je da je Delta holding u ozbiljnim pregovorima sa nekoliko američkih kompanija, čija bi realizacija dovela u region neke nove brendove.

"Ja vidim izlaz - i kompanijski, i državni - u investicijama u razvoj. Štednja je neophodna, ali samo putem štednje neće naša kompanija, a ni naša zemlja moći da ostvari rezultate koju su planirani ekonomskom politikom", rekao je Mišković.

Misković je istakao da će novi Deltin poslovni centar projektovati jedan ugledni svetski arhitekta i istakao da će to to biti "umetničko delo i ponos Beograda".

Najavio je i da bi Delta uskoro mogla da počne izgradnju maloprodajnog centra u Novom Sadu, a u Beogradu, na Autokomandi, i izgradnju odavno najavljenog tržnog centra, najvećeg na Balkanu.


Mišković je kazao da su ti poslovi značajni za Srbiju jer će angazovati domaće kompanije.

Kako je danas saopštio potpredsednik Delta holdinga Dejan Jeremić, ta kompanija je za četiri meseca ove godine imala promet od oko 193 miliona evra, a operativni pofit je iznosio nešto više od 16 miliona evra.

U budžet Srbije, po osnovu poreza i doprinosa, Delta je uplatila oko 36 miliona evra.

Do kraja godine, kako je kazao Jeremić, planirana je izgradnja distributivno-logističkog centra Delta DMD-a u Staroj Pazovi, u koji će biti inevstirano 10,2 miliona evra.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SM

Kao hapse ga drž nedaj afera sad će on da kritikuje vladu, premijeru izmakni se i prepusti tata mišketu da vodi državu da bidemo delta srbija

nenad

A vi niste u zatvoru??

Zerborus

@nenad "Лако је њему, он се љуби с'директором!!!" Шалу на страну, овај нам се кеси у лице!

special image