• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TE Kostolac: Situacija pod kontrolom, sledi talas

Izvor MONDO/Agencije

Angažovani na sprečavanju prodora vode iz Mlave na kopove i termoelektrana za sada uspevaju da drže situaciju pod kontrolom, ali se tokom noći očekuje nadolazak glavnog poplavnog talasa.

"Na nekoliko kilometara ispod flotacija se vodi borba sa vodenom stihijom, a u tome nam pomažu pripadnici Vojske Srbije iz Požarevca i puno zaposlenih iz TE-KO Kostolac", rekao je direktor Termoelektrana i kopova (TE-KO) Kostolac Dragan Jovanović za RTS.

On je izrazio očekivanje da će svi angažovani uspeti da zadrže vodu da ne dođe do kostolačkih kopova i termoelektrana, zahvaljujući juče preduzetim merama i pripremama.

Vojska i građani, rame uz rame

Pripadnici Vojske Srbije, sektora za vanredne situacije i radnici angažovani su rano jutros na petom kilometru od kopova Drmno i TE Kostolac na pojačavanju nasipa na reci Mlavi koja se na desetak kilometara od ovog mesta izlila i preti da ugrozi površinske kopove. Radnici kopna Drmno i TE kostolac, kao i Vojske Srbije i građani pune džakove s peskom i potom ih i uz pomoć traktora i kamiona odvoze na najkritičnija mesta i ojačavaju bedem. Angažovane su i teške građevinske mašine koje pomažu kako bi se ova prva linija odbrane ojačala što više.

"Najgore što može da se desi je da se poplavi kop Drmno i Termoelektrana B i da budemo primorani da isključimo termoelektranu", kazao je Jovanović i poručio da će se učiniti sve da do toga ne dođe.

"Učinićemo sve da održimo proizvodnju na sadašnjem nivou, a rezervi uglja ima dovoljno i termoelektrane mogu nekoliko dana da rade i bez proizvodnje na Drmnu, ali takvu situaciju ne bi smeli da dozvolimo", dodao je Jovanović.

On je, međutim, dodao da je teško dati procenu kako će se situacija u Kostolcu odvijati, jer se radi o velikoj količini vode, koja je čak prekinula i saobraćaj na magistralnim pravcima na tom području.

Jovanović je podsetio da je reka Mlava sinoć prelila nasipe na više mesta kod Kostolca i da je tada nekontrolisana bujica vode krenula u pravcu kopa Drmno i TE Kostolac B.

"Mi smo reagovali značajno ranije i nismo čekali da voda stigne do objekata u TE KO Kostolcu," istakao je Jovanović i zahvalio svim radnicima i građanima koji pomažu da voda ne dopre do kopova i termoelektrane, a naglasio je i da sada ima dovoljno ljudi i opreme, koji će čitavu noć raditi na sprečavanju poplava u blizini Kostolca.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image