• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje 81. Međunarodni poljoprivredni sajam

Izvor Tanjug

Sajam u Novom Sadu, gde će se u narednih sedam dana okupiti više od 1.500 izlagača iz oko 60 zemalja, otvoriće vicepremijer Ivica Dačić.

Svečanom otvaranju prisustvovaće i šef holandske diplomatije Frans Timermans jer njegova zemlja je "zemlja partner", i predstaviće se na izlagačkom prostoru i kongresnom delu najbitnije segmente svoje poljoprivredne proizvodnje kao i trendove u evropskom agraru.

Na toj najvećoj i najznačajnijoj regionalnoj sajamskoj manifestaciji u oblasti poljoprivrede, koja će biti održana u senci katastrofalnih poplava koje su ovih dana pogodile našu zemlju, organizatori očekuju više desetina hiljada posetilaca i najavljuju dolazak velikih privrednih delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Rusije, Moldavije, Rumunije i drugih država.

U okviru izuzetno bogatog programa priredbi na novosadskom Poljoprivrednom sajmu veliko interesovanje posetilaca sigurno će i ove godine biti za izložbu poljoprivredne mehanizacije.

Članica srpskog Udruženja uvoznika i izvoznika te mehanizacije izložiće oko 1.000 eksponata na više od 60.000 kvadratnih metara, među kojima su i pojedini najsavremeniji modeli traktora i kombajna, koji će biti u prodaji tek iduće godine.

Pažnju će svakako privući i tradicionalna Nacionalna izložba stoke na kojoj će, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, biti predstavljeno više od 1.300 odabranih grla domaćeg uzgoja.

Četvrtu godinu za redom biće promovisana organska poljoprivredna proizvodnja, najavljeni su mnogobrojni stručni skupovi i susreti izlagača i gostiju, mnoge propratne manifestacije.

Kao nagrada za najsrećnije posetioce, na ovom poljoprivrednom sajmu će u poklon igri za kupce ulaznica, biti dodeljena dva traktora "belarus", koje daruje kompanija Agropanonka MTZ Finke.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji će trajati do 26. maja, za posetioce će biti otvoren svakog dana od devet do 19 sati.

Pojedinačne ulaznice koštaju 500 dinara, za organizovane kolektivne posete cena karte je 350 dinara dok po 200 dinara plaćaju oni u organizovanim školskim posetama, deca od sedam do 12 godina i za penzioneri.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image