• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS: Kapaciteti i dalje ugroženi

Izvor MONDO/Fonet

Proizvodni kapaciteti Elektroprivrede Srbije i dalje su ugroženi, situacija se prati danonoćno, preduzimaju se sve mere za stabilizaciju i povratak u redovan režim rada, zavisno od stepena oštećenja objekata, saopšteno je iz EPS-a.

 EPS: Kapaciteti i dalje ugroženi Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Nivo Save kod TENT A se prati i za sad nema porasta, a nastavljeno je i sa ojačevanjem bedema, piše u saopštenju.

Termoelektrana se sprema da za vikend pokrene proizvodnju u bloku A1 snage 210 megavata, a radi se i na osposobljavanju pruge kojom bi trebalo da počne da se dovozi ugalj iz RB "Kolubara" u TENT A, a već je spreman deo pruge koji služi
za dovoz uglja u TENT B.

Na površinskom kopu Polje D u Rudarskom basenu "Kolubara" danas je u proizvodni proces uključen još jedan BTO (bager-traka-odlagač) sistem, kao i još dva BTO sistema na Polju B.

To znači, ukazuje EPS, da sada rade ukupno četiri BTO sistema na dva površinska kopa.

Uporedo sa radovima na pripremi uključivanja opreme na ova dva kopa, u tamnavskom delu kolubarskog basena, koji je pretrpreo najveći udarac od poplava, radi se na ojačavanju nasipa na reci Kolubari dugog oko 100 metara.

EPS navodi da je stanje u Kostolcu stabilno, ali je potreban oprez kako bi se zaštitili površinski kop i termoelektrana.

Voda se crpnim stanicama preusmerava u Mlavu, a operativne ekipe su na terenu i reagovaće blagovremeno, stoji u saopštenju.

Dotok Dunava na hidroelektrani "Ðerdap" 1 danas je oko 12.600 kubnih metara u sekundi.

Od 17. maja HE "Ðerdap 1" je u prirodnom režimu rada na koti 63 metra nadmorske visine i to znači da sistem "Ðerdap 1" u istom trenutku ispušta onu količinu vode koja u tom trenutku dolazi.

Već od prvog nailaska većih količina vode ispražnjene su akumulacije do Golupca i između dve elektrane i đerdapsko jezero spremno dočekuje nailazak Dunava, dodaje se u saopštenju.

Klizište ispod HE "Zvornik" i dalje je aktivno, ali za sada ne ugrožava rad elektrane i pod kontrolom je nadležnih državnih organa

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image