• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EBRD zainteresovan za Telekom, Aerodrom...

Izvor Tanjug

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je zainteresovana da učestvuje u privatizaciji Telekoma Srbija, beogradskog Aerdoroma i Dunav osiguranja.

To je izjavio predsednik te banke za Srbiju Mateo Patrone.

On je podvukao da će aktivnosti te banke zavisiti od puta na koji se Vlada Srbije odluči.

''Telekomu je potreban novac za kapitalne investicije, a mi smo spremni da razmotrimo ili dokapitalizaciju ili kreditiranje'', rekao je patrone na konferenciji za novinare na kojoj je bio prisutan i predsednik EBRD Suma Čakrabarti.

Patrone je rekao da je EBRD spreman da uđe u koinvesticiju sa drugim strateškim investitorima, da učestvuje u kupovini akcija tog preduzeća, da finansira kupovinu udela nekom drugom ili da, ako je potrebno, obezbedi kapital.

Upitan da prokomentariše najavu premijera Aleksandra Vučića da je EBRD zainteresovan i za privatizaciju Elektroprivrede Srbij (EPS), on je rekao da je to dugoročno dok je privatizacija tri već pomenute firme moguća u kraćem roku.

"EPS, EMS, Srbijagas, Železnice Srbije, druga javna i komunalna preduzeća su druga grupa firmi i njima je potrebno duboku restrukturiranje pre nego što se krene u traženje strateškog investitora'', rekao je Patrone.

On je podvukao da je uloga Evropske banke za obnovu i razvoj da nastavi da podržava te kompanije kroz obezbeđenje kapitala ili kao što i sada radi kroz kreditiranje

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image