• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić pozvao bankare da pomognu

Izvor Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je pozvao bankare da koliko god mogu pomognu građanima i privredi na poplavljenim područjima.

Nikolić je u razgovaru s predsednicima izvršnih odbora devet najvećih banaka rekao da je šteta tolika, da je veoma važno da se institucije i kompanije udružuju u pomoći ugroženim područjima,
saopštila je Služba Predsednika Srbije za saradnju s medijima.

"Apelujem na vas da uz konsultacije sa centralama, zajednički nađete način da pored jednokratne finansijske pomoći i humanitarnih akcija pomognete obnovi privrede, infrastrukture i uništenih i oštećenih objekata", kazao je Nikolić.

On je predložio bankarima da zajednički predlože donošenje posebnog zakona i drugih propisa koji bi omogućili da što pre počne obnova u poplavljenim područjima.

"Očekujemo da za ugrožena područja banke predvide posebne kredite sa dužim grejs periodom, bez ili sa malim kamatama, jer samo u ekonomski jakoj Srbiji mogu da posluju jake i zdrave banke", rekao je Nikolić.

Generalni sekretar Udruženja banaka Veroljub Dugalić je kazao da će banke nastaviti da pomažu.

"Do sada su banke izdvojile 100 miliona dinara za pomoć ugroženim područjima, a danas će na sednici Upravnog odbora Udruženja banaka biti utvrđene dalje mere pomoći", najavio je Dugalić.

Predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza Draginja Đurić je naglasila da će banka čini sve što je u njenoj moći da pomogne, posebno jer su osnivači iz Italije veoma naklonjeni Srbiji.

"Nama bi puno značilo da dobijemo neke olakšice, kako bi još više mogli da pomognemo i građanima i privredi", kazala je Djurićeva.

Na sastanku sa predsednikom Srbije bili su i čelnici AIK banke, Komercijalne banke, Hipo Alpe-Adrija (Hypo Alpe-Adria) banke, Rajfajzen (Raiffeisen) banke, Unikredit banke, Vojvođanske banke, Sosijete ženeral banke (Societe Generale) i Evrobanke (Eurobank).

Nikolić će se iduće sedmice sastati i s predstavnicima osiguravajućih društava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image